Internationaal ondernemen desk

Praktische informatie over internationaal zakendoen

De grenzen vervagen, zowel dichtbij (Europa) als wereldwijd. We concurreren in een internationaal speelveld en nieuwe groeimarkten dienen zich aan. Mede door online ontwikkelingen verandert het speelveld en de mogelijke concurrentie. Ook de Nederlandse overheid ziet kansen voor de export en stimuleert de ondernemer actief. Je leest er alles over in de Internationaal Ondernemen desk.

Stappenplan personeel in het buitenland

Wat moet je regelen als je werknemer over de grens werkt?

Heb je een vestiging in het buitenland? Of heeft je bedrijf een klus in den vreemde? Gefeliciteerd! Maar denk eraan: je moet heel wat regelen om personeel over de grens te laten werken.

01 december 2017

Personeel over de grens: de risico’s

Het buitenland is niet altijd even veilig

Als het buitenland lonkt, staar je dan niet blind op de winst die je er kunt behalen. Je loopt namelijk ook risico’s. Voorkom ellende door een goede voorbereiding.

01 december 2017

Stilte voor de storm...

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen

Na een vlucht die korter duurde dan een treinreis van Utrecht naar Maastricht zijn we in Warschau. Klaar om te ontdekken wat Polen te bieden heeft aan Nederlandse ondernemers en welke kansen de deelnemers aan de handelsmissie hier zien.

01 december 2017

Tien tips om valutarisico's te reduceren

Column Rob Adrichem | Pas op met internationale betalingen

Als je als mkb'er je eerste stappen zet in de internationale handel, zijn valutarisico’s vaak een onbekend fenomeen. Schommelingen in de wisselkoers kunnen aanzienlijk zijn en het verschil betekenen tussen een winstgevende en een verliesgevende transactie.

01 december 2017

'Als kersverse directeur kon ik mijn geluk niet op'

Column Chris Heutink | Arbeidsethos

Chris Heutink is lid van de Raad van Bestuur van Randstad Holding. Hij werkte van 2004 tot 2007 als directeur van Randstad in Polen. In deze blog schrijft hij over zijn ervaringen in Polen.

01 december 2017

Even op losse schroeven...

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen

Hoewel heel Nederland in gedachten in Brazilië zit, zit ik al de hele week in Polen. Maandag vertrekken collega’s Willem, Raoul en ik naar Warschau voor de handelsmissie en ik heb de eervolle taak gekregen daar verslag van te doen. Het is de eerste keer dat we meegaan op zo'n missie en dat betekent dat we veel hebben moeten regelen en plannen. Er was geen vastomlijnd draaiboek voor onze rol daar, dus we hebben zelf het wiel uit moeten vinden.

01 december 2017

Gouden tijden maaltijdbezorgers door WK

Forse omzetstijging door wedstrijd Nederland-Chili tijdens etenstijd

Ondernemers profiteren van het WK: maaltijdbezorgers meldden een topdrukte omdat Oranje precies tijdens etenstijd speelde. Door het vroege tijdstip besloten Oranjefans massaal om de maaltijd uit te besteden. Met als gevolg een flinke omzetstijging op de anders zo rustige maandag.

01 december 2017

Wel naar Kameroen, niet naar Turkije?

Column Marc Guillet | Imagoprobleem?

De oogst viel tegen. Voor de eerste handelsmissie van de Holland-Turkey Business Tour naar de veelbelovende zuidoostelijke steden Adana en Mersin schreven zich een handvol ondernemers in. Columnist Marc Guillet vraagt zich af waarom en ging op zoek naar het antwoord.

01 december 2017

Zekerheid voor de expat

Vangnet voor arbeidsongeschiktheid

Jij wilt je werknemer graag naar uit buitenland uitzenden. Omgekeerd wil je werknemer zijn zekerheden behouden. Vooral het vangnet voor arbeidsongeschiktheid is iets die je apart moet regelen. Hoe doe je dat?

01 december 2017

Hoe regel ik een visum?

Voor personeel in het buitenland

Ben je van plan om personeel in het buitenland te laten werken? Dan kan het nodig zijn om een visum te regelen. Hoe weet je dat? En hoe pak je het aan?

01 december 2017

Ondernemer Kostas Iossifidis over de Griekse crisis

Is er reden tot paniek?

De kranten staan vol met politici en cijfers over de Griekse crisis, maar hoe denkt de ondernemer die zaken doet in Griekenland erover? Kostas Iossifidis, eigenaar van Griekse delicatessenzaak en slijterij Het Griekse Huis, vertelt zijn verhaal.

01 december 2017

Hoeveel vakantie heeft mijn expat?

Welke regels gelden er

Vakantie is goed voor je werknemers: wie geregeld rust krijgt, presteert beter. Maar hoeveel rust, daarover verschillen de meningen per land. Hoeveel vakantie moet jij je expat eigenlijk gunnen?

01 december 2017

Eerste hulp over de grens: de ambassade

Wat kan een diplomatieke post betekenen voor je bedrijf?

Als je personeel in het buitenland in de problemen komt, kun je onder andere terecht bij de Nederlandse ambassade. Maar wat kan een diplomatieke post nu precies voor je bedrijf betekenen?

01 december 2017

Road2Turkey bijeenkomst

Verken de mogelijkheden in Turkije

Turkije is met een gemiddelde economische groei van vijf procent een van de twintig grootste economieën ter wereld. Ontdek tijdens deze bijeenkomst van de Kamer van Koophandel de mogelijkheden.

01 december 2017

De 5 tips voor succesvolle expatriëring

Werknemers in het buitenland

Heeft jouw bedrijf personeel in het buitenland? Daar komt veel bij kijken. Dit zijn de 5 beste tips om van expatriëring een succes te maken.

01 december 2017

Expat uitzenden: Hoe verzeker ik mijn expat?

Tips en waar moet je op letten?

Als je personeel naar het buitenland uitzendt, wil je dat het goed verzekerd is. Hoe pak je dat aan?

01 december 2017

Buitenlandse sausjes aan een happy stamtafel

MKB Radiocafé 9 juli

De Grand Départ heeft thuisstad Utrecht inmiddels verlaten, maar het wekelijkse MKB RadioCafé blijft nog even in Franse sferen. En we nemen de Tsjechische sferen ook gewoon mee. Bovendien we gaan ons sexy leiderschap opvijzelen, in deze overwegend vrouwelijke editie van dit ondernemerspraatprogramma.

01 december 2017

Universiteit en mkb: ga samen de grens over!

Column Willem Overbosch | Internationaal ondernemen begint bij universiteiten

Waar zijn die ondernemers die dromen over een lancering in China of het uitbesteden van productie? Waarom doen jullie niet mee aan een Research Project van de universiteit? Samenwerken met de studenten zou heel voordelig kunnen zijn.

01 december 2017

Getoond 163 tot en met 180 van 338 totaal, er zijn meerdere pagina's