Internationaal ondernemen desk

Praktische informatie over internationaal zakendoen

De grenzen vervagen, zowel dichtbij (Europa) als wereldwijd. We concurreren in een internationaal speelveld en nieuwe groeimarkten dienen zich aan. Mede door online ontwikkelingen verandert het speelveld en de mogelijke concurrentie. Ook de Nederlandse overheid ziet kansen voor de export en stimuleert de ondernemer actief. Je leest er alles over in de Internationaal Ondernemen desk.

CBS-cijfers: export trekt voorzichtig aan

Vooruitzichten voor december gunstiger

In oktober heeft Nederland iets meer goederen uitgevoerd dan een jaar geleden. Ook het handelsoverschot (de waarde van de uitvoer min de waarde van de invoer) was 0,4 miljard euro groter dan vorig jaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voorspelt dat deze lichte groei doorzet.

01 december 2017

Waar is het Nederlandse mkb?

Column Rob Marcus | Directeur Arte Viva

Voor mijn bedrijf reis ik veel buiten Europa en ik moet zeggen dat ik teleurgesteld ben over de aanwezigheid van het Nederlandse mkb in hardgroeiende markten als het midden-oosten, Rusland en het verre oosten. Nederlandse bedrijven zouden meer moeten pionieren buiten de Europese Unie.

01 december 2017

Over een week zitten we in het vliegtuig

Blog van Raoul Wijnberg over handelsmissie Polen

MKB Servicedesk vertrekt over een week naar Polen om daar verslag te doen van de handelsmissie. Een gemotiveerde groep ondernemers reist samen met minister Ploumen af naar het Oost-Europese land om te ontdekken welke ondernemersmogelijkheden er liggen. Iedere dag houden wij je op de hoogte van de gebeurtenissen. Vandaag vertelt campagnemanager Raoul Wijnberg over de voorbereidingen.

01 december 2017

Win jij de MKB Export Award 2014?

Schrijf je nu in!

Heb jij internationale ambities? Schrijf je nu in voor de tweede editie van de MKB Export Award. De winnaar van de exportprijs krijgt 30.000 euro tegoed op transportkosten en een Zakenpartnerscan ter waarde van 500 euro. Als dat geen enorme duw in de rug is om internationale ambities waar te maken?!

01 december 2017

Nederlandse export neemt iets toe

Waarde export naar EU-landen is hoger

Nederland heeft in januari 0,6 procent meer goederen geëxporteerd dan een jaar eerder. Ook in december vorig jaar groeide de uitvoer licht, met 0,2 procent. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op 14 maart bekend.

01 december 2017

Zakendoen met Frankrijk

Gratis seminar in Vught

Wil je zakendoen in Frankrijk? Of ben je van plan dit te doen? Tijdens dit kosteloze seminar geven experts en professionals informatie over uiteenlopende onderwerpen zoals bankzaken en personeel.

01 december 2017

Nederlandse bedrijven missen kansen in groeimarkten

Duitsland en België actiever in opkomende economieën

Nederlandse bedrijven kunnen meer profiteren van de onstuimige economische groei in opkomende markten China, India, Indonesië en Saoedi-Arabië. Het aandeel goederen dat onze buurlanden België en Duitsland hiernaar exporteren, is veel groter dan het onze.

01 december 2017

Economische missie naar Turkije

Met minister Lilianne Ploumen

Wil je zakendoen in Turkije? Ga dan van 2 tot en met 4 juni mee met de economische missie naar Istanbul, Ankara en Gaziantep met Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

01 december 2017

Missie Polen

Economische missie met Ploumen

Zakendoen in Polen? Van 23 t/m 26 juni is de economische missie naar Warschau en Poznan met Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

01 december 2017

MKBuzz vergezelt koningspaar naar Polska

Onze oranje schoolbus gaat mee met de economische missie

Met onze oranje schoolbus heeft ondernemend Nederland al vaker kennis kunnen maken. De MKBuzz rijdt al heel Nederland rond, maar gaat nu de grens over naar Polen. Om nieuwe markten te veroveren, te laten zien waar kansen liggen voor het mkb en ondernemerschap te promoten.

01 december 2017

Getoond 131 tot en met 140 van 337 totaal, er zijn meerdere pagina's