Ondernemer in beeld

Internationaal ondernemen desk

“Zie je Belgische vestiging als apart bedrijf”

DRT Gietvloeren wint Orange Diamond Award

DRT Gietvloeren won dinsdagavond 10 december de allereerste Orange Diamond Award, de prijs voor de best opererende Nederlandse onderneming in België. Het bedrijf groeit flink in België, mede doordat het bedrijf deze markt echt op een aparte manier benadert.

14 oktober 2014

Zorgeloos varen met een deeljacht

Interview met Egbert de Waard van FlexYachts

Egbert de Waard is van kinds af aan gek op boten en varen. Eens per jaar gaat hij met zijn gezin een week lang het water op, net als vroeger met zijn ouders. Het verschil is dat De Waard en zijn familie niet naar de boot moeten als ze geen tijd of zin hebben. “Het is erg kostbaar om een boot te bezitten. Daarom heb ik een eerlijke manier bedacht om jachten te delen”, vertel hij in de kajuit van een van ‘zijn’ schepen in de haven van Almere.

21 juli 2014

"Met 30.000 euro Expressvracht kunnen we veel klanten bereiken"

Ondernemer in beeld - Mick Perez van Zand Wholesale B.V.

Een van de deelnemers aan de MKB Export Award is Zand Wholesale B.V., een bedrijf dat unieke, one size fits all-rokjes maakt. De rokjes worden in de eigen fabriek in New Delhi gefabriceerd van stofrestanten, waardoor er nooit meer dan vijf hetzelfde zijn. Het unieke concept is een succes: Zand Amsterdam-rokjes worden inmiddels verkocht in verschillende Europese landen, Canada, Amerika en Australië.

09 januari 2014

"Rode spanbanden zijn geen succes in Polen"

MKB Export Award-deelnemer Monique Ansink over internationaal ondernemen

Monique Ansink is directeur van Excellent Products, een bedrijf dat sleepkabels, spanbanden en snelbinders maakt en verkoopt in Europa en Azië. Sinds ze meeging met een economische missie naar Turkije richt ze haar vizier op dit land. "Tijdens zo'n missie gaan er veel deuren voor je open, het werkt dus zeker wel!"

09 januari 2014

"Wij brengen wereldwijd vraag en aanbod bij elkaar"

Ondernemer in beeld - Pieter Kroese, florAccess

Een internationaal marketingplatform waar aanbieders en afnemers van bloemen en sierplanten van over de hele wereld elkaar kunnen vinden - dat is het idee achter het onlangs gelanceerde florAccess. Algemeen directeur Pieter Kroese: "Wij willen dé go-to-website voor de hele sector worden."

29 november 2013

"We moeten onze voorsprong op Duitsland nú inzetten"

Ondernemer in Beeld - Nico Verspaget van Quadia

"Toen wij acht jaar geleden begonnen, wilden veel bedrijven iets met video op internet doen, maar ze wisten niet hoe ze dat konden aanpakken. Wij voorzagen zowel in de techniek als in de productie en dat doen we eigenlijk nog steeds", vertelt de 47-jarige Nico Verspaget, oprichter van Quadia Online Video. Het bedrijf is inmiddels toe aan uitbreiding naar het buitenland.

29 november 2013

Concurrenten in Nederland, partners in China

Architecten Maurits Algra en Victor de Leeuw over internationaal ondernemen

Architecten Maurits Algra (de Jong Gortemaker Algra) en Victor de Leeuw (EGM) zijn in Nederland elkaar grootste concurrenten op hun expertisegebied - ontwerpen voor de zorg. In China en het Midden-Oosten werken zij samen als de Dutch Health Architects.

29 november 2013

'Ondernemen in Polen is keihard werken'

Kersten Europe heeft monopoliepositie op Poolse markt

Het van oorsprong Limburgse bedrijf Kersten Europe buigt staal en aluminium voor constructies in alle soorten en maten. Hans Besseling, algemeen directeur: 'Wij hebben een monopoliepositie in Polen.”

29 november 2013

"Wij willen de beste distributeur van Europa worden"

A Brand New Day importeert dranken uit de hele wereld

Al twintig jaar zit hij in de drankenbranche: Ruud Goesten van A Brand New Day. Zes jaar geleden spotte hij een gat in de markt: de import van voornamelijk ‘third party’-merken. Zijn bedrijf is inmiddels al een van de grote spelers in Nederland.

30 oktober 2013

"Ga eerst eens sfeerproeven en laat de cultuur op je inwerken"

Dirk Jasper doet zaken in China

Toen Dirk Jasper van design- en marketingbureau Barnyard zijn eerste stappen in Hong Kong zette, was het voor hem direct duidelijk: hier ga ik ondernemen. Het avontuur roept en inmiddels is Barnyard Far East een feit. Het avontuur? Dat kwam er ook!

22 oktober 2013

"Dit is het moment om naar Turkije te gaan"

Interview Christel Werkman | Werkman Horseshoes

Familiebedrijf Werkman Horseshoes is na de Tweede Wereldoorlog begonnen met exporteren en inmiddels actief in bijna heel Europa, Mexico, Japan, Israël en Amerika. Turkije is voor het bedrijf een markt met veel potentie. Algemeen directeur Christel Werkman: “De paardensport in Turkije is vooral nog voor de elite, maar je moet er wel nu zijn om je merk te vestigen.”

22 oktober 2013

Duurzame energie biedt kansen voor Nederlandse ondernemers in Duitsland

"Wij bieden deze markt de transparantie die het nodig heeft"

De Duitse overheid investeert de komende tien jaar tweehonderd miljard euro in duurzame energie. Duurzaam is dus booming in Duitsland, dat weten Marc Huyzer en Jochem Sauer van Spares in Motion ook. De twee ondernemers doen goede zaken met hun online platform waar vraag en aanbod van reserveonderdelen voor windturbines samenkomt.

16 september 2013

'Berlijn is de plek voor creatieve startups'

Ondernemen in Berlijn biedt Gidsy het avontuur dat ze nodig hebben

In de Duitse hoofdstad Berlijn barst het van het talent en dus ook van de creatieve, innovatieve bedrijfjes en startups. Eén daarvan is Gidsy, in 2011 bedacht en opgezet door de Nederlandse broers Edial en Floris Dekker.

03 juli 2013

"Het WK en de Spelen in Brazilië, daar wil ik bij zijn"

Ondernemer in beeld: Hubert von Heijden van Flexotels

Mobiele hotelkamers die je snel kunt neerzetten en na gebruik weer kunt inklappen en meenemen. Ondernemer Hubert von Heijden merkte dat hier behoefte aan is en richtte in 2009 Flexotels op. De verplaatsbare accommodaties worden vooral gebruikt rond grote muziek- en sportevenementen in binnen- en buitenland.

26 juni 2013

"In Abu Dhabi schudden ze geen handen met een vrouw"

Jacqueline van der Weijden exporteert vlaggenmasten

Een vlag die bij een zuchtje wind niet meteen om de mast krult, dat is natuurlijk ideaal. Limeta BV maakte er een internationale business van. Volgende land op het verlanglijstje van Jacqueline van der Weijden is Brazilië.

16 april 2013

Turkse markt stelt zich open voor Nederlandse ondernemer

Cameramanager.com verovert Turkse markt

Rishi Lodhia, directeur van Cameramanager.com, zit boordevol energie door het zakendoen in Turkije. Het land dat Europa en Azië met elkaar verbindt, biedt een enorme groeimarkt voor deze exporteur van online camerabeveiligingsdiensten.

16 april 2013

"Italianen handelen op basis van vertrouwen"

Ridder Drost over olijfolie, zakencultuur en corruptie

Met een Havo-diploma op zak vertrok Ridder Drost in 2005 in zijn eentje naar Italië om te reizen. Nu is hij succesvol importeur van olijfolie met zijn bedrijf Liquido d’Oro.

25 oktober 2012

"Efficiënter dankzij chaotische Italiaanse klanten"

Martin Noort exporteert snijbloemen en snijgroen naar Italië

Aan de chaotische Italiaanse zakencultuur zal Martin Noort van Sorriso Verde nooit kunnen wennen. Verknocht is hij wel aan het land waar hij samen met zijn broer al twaalf jaar snijbloemen en snijgroen naar exporteert.

22 oktober 2012

Getoond 19 tot en met 36 van 39 totaal, er zijn meerdere pagina's