Ondernemer in beeld

Automatisering & IT desk

"Altijd en overal de juiste klantinformatie"

Ondernemer Martijn Roordink over de voordelen van CRM

Martijn Roordink is oprichter en directeur van Spaces, verhuurder van inspirerende werkplekken en kantoorruimten. Met inmiddels drie vestigingen in Amsterdam en één in Den Haag groeit het bedrijf snel. Om de service naar zijn 5000 klanten efficiënt te organiseren gebruikt het bedrijf Salesforce.

20 oktober 2017

"We hebben geen cc-cultuur meer"

Ondernemer over CRM | Interview Hans Knipscheer

Vanuit de schoolbanken begon Hans Knipscheer in 1996 met ondernemen. De oprichter en eigenaar van Racktime, CatchYourTalent en URD Solutions vertelt hoe zijn bedrijven succesvol kunnen zijn, mede dankzij een goed CRM-systeem.

20 oktober 2017

"Meer inzicht door digitaliseren van informatie"

Interview Madelon Gloude | Digitaal werken

Het digitaliseren van je bedrijf heeft veel voordelen, maar hoe zorg je dat digitaal werken ook echt werkt binnen je organisatie? We vroegen het aan Madelon Gloude, businesscoach van Complemento. "De toenemende informatiestromen moet je managen."

12 juni 2017

"Ik word niet meer uit bed gebeld als er serverproblemen zijn"

Interview met Peter van Male | Is jouw IT up to date?

Is jouw IT en hardware klaar voor de toekomst? Ondernemer Peter van Male staat met zijn bedrijf voor een aantal issues: moet ik meer doen met cloud computing, digitaliseren en mobiel werken? Lees meer over zijn keuzes.

12 juni 2017

"Altijd mijn bestanden bij me vanuit mijn eigen cloud"

Interview met Björn Vijfvinkel | Werkplek van de toekomst

Steeds meer ondernemers benutten de voordelen van cloud computing. Dat heeft het nodige effect op je kantoor en je ICT. Hoe ziet jouw werkplek eruit? We vroegen het aan ondernemer Björn Vijfvinkel.

12 juni 2017

"Centraal opslaan maakt werken efficiënter"

Interview Leny van den Eijnden | Digitaal werken

Leny van den Eijnden is eigenaar van cateringbedrijf Baroef BV en stapte drie jaar geleden over op digitaal en centraal opslaan van bestanden. Toch is nog niet alles digitaal. Een groot papieren archief maakt werken soms lastig. Lees de beweegredenen van Leny om gefaseerd te digitaliseren.

12 juni 2017

"IT is de ruggengraat van je onderneming"

Interview met Julian Hendriks | Kantoor in de cloud

Je IT regelen in tijden van mobiel werken en cloud computing. Hoe doe je dat? We vroegen het aan Julian Hendriks, eigenaar van JDS Automatisering BV: "Als je IT niet optimaal werkt, kost dat je onderneming per definitie tijd en geld."

12 juni 2017

"Vanaf het strand inloggen op je bedrijfsnetwerk, ideaal"

Interview met Erich Wünker | Bespaar tijd en geld met de juiste hardware

In de tijd van digitalisering, cloud computing en mobiel werken is het hoognodig om je IT aan te passen. Maar waar begin je en welke keuzes moet je maken? Hoe doen andere ondernemers dat? We vroegen het aan Erich Wünker, directeur van Klooster Reizen.

12 juni 2017

"Werknemers hebben nu twee schermen vanwege alle digitale informatie"

Interview Cathy Vessies | Zorg dat je IT meebeweegt met de tijd

Hoe gaan bedrijven om met IT trends zoals mobiel werken, cloud computing en digitalisering? Wat is het directe effect op de hardware van bedrijven? Een interview met Cathy Vessies: "Wij hebben onze eigen cloud."

12 juni 2017

"Meer inzicht en minder fouten dankzij digitaal facturen verwerken"

Interview Karin Geurts | Slimme factuurverwerking

Geld verdienen door je interne processen te verbeteren. Hoe doe je dat? Denk bijvoorbeeld aan je factuurproces. Door dit proces te digitaliseren en automatiseren kun je veel tijd, stress en geld besparen binnen je organisatie. Zo merkt ook Karin Geurts, directeur van Inntel Hotels.

12 juni 2017

"Met een laptop en goede koffie kan ik werken"

Interview Ellen Anthoni | MKB Trend: Altijd en overal is het nieuwe hier en nu

Een van de mkb-trends voor 2014 is dat altijd en overal het nieuwe hier en nu is. Werken doe je waar je wilt en wanneer het jou en je klanten uitkomt. Tekstredacteur en vertaler Ellen Anthoni (35) is zo'n ondernemer. "Het is wel eens voorgekomen dat ik in een trein in Vietnam nog snel een vertaling doornam."

22 september 2016

"Klantbeheer op post-its verleden tijd"

Interview met Gerard Bolding van Mechan Partners

Tot zo’n anderhalf jaar geleden hanteerde Mechan Partners, leverancier van onderdelen voor land- en tuinbouwmachines, wel een zeer klassiek CRM-systeem. Klantgegevens en afspraken werden op blocnotes en post-its geschreven.

13 februari 2015

'Videoconferencing is geschikt voor iedere ondernemer'

Interview met mobiliteitsadviseur Robert Mares

Een belangrijke online kans die door veel ondernemers nog over het hoofd wordt gezien is videobellen. Niet alleen met klanten, maar denk ook aan vergaderen met je personeel, leveranciers of businesspartners op afstand. Een voorbeeld uit de praktijk.

22 oktober 2013

‘Wie is beter in systeembeheer? Jij of Google?’

Joep Arts en compagnon doen álles in the cloud

De eerste interne regel die Joep Arts en zijn compagnon Bob Rietveld invoerden? 'We doen álles op het web.' En die regel vormt nog steeds de basis van marketingadviesbureau Oxyme.

24 juni 2013

'De cloud heeft toekomst, maar moet robuuster'

Interview met Michel Bruisten van architectenbureau Bruisten + Janssen

Michel Bruisten, eigenaar van architectenbureau Bruisten + Janssen, was vroeger een zogenaamde early adopter. Kwam er iets nieuws uit op ICT-gebied, dan was hij er als de kippen bij. Tegenwoordig kenschetst hij zichzelf echter als mainstream volger.

24 juni 2013

'Cloud computing is uitermate geschikt voor kleine ondernemers'

Ondernemer Ruud Thoomes profiteert van werken in de cloud

Wat zijn de voordelen van cloud computing voor ondernemers? Ruud Thoomes, eigenaar van Altho Handelsonderneming BV, weet het inmiddels: “Werken in de cloud is ideaal. Ik kan overal bij, het werkt sneller en ik bespaar er ook nog eens geld mee.”

24 juni 2013

"Hogere omzet dankzij open source"

Interview met Björn Wijers van Burobjorn

Hulpeloosheid, ergernis en frustratie, dat waren de emoties die (web)developer Björn Wijers van Burobjorn ertoe brachten definitief af te stappen van gesloten software. “Sindsdien is vrijwel alle software die ik gebruik open source.”

04 december 2012

'Servervirtualisatie heeft alleen maar voordelen'

Interview met Guido Bergman, algemeen directeur Matas elektronica

Guido Bergman, algemeen directeur van elektronicaspecialist Matas, had er zo’n vier jaar geleden schoon genoeg van. De uptime (werking) van zijn servers bedroeg gemiddeld nog maar zo’n 80 à 85 procent per jaar, dat kon zo niet langer.

09 augustus 2012