Bedrijf starten

Starten & ZZP

Kansen verzekerd voor startups: stap in Insurtech

Miljardenindustrie wordt opgeschud

Na Fintech, technologie die het traditionele bankwezen op zijn kop gaat zetten, zal ook de verzekeringswereld er aan moeten geloven: veel startups storten zich de komende jaren op Insurtech.

20 september 2017 2 minuten

Plannen voor een AI-startup? Durf verder te kijken

Kansen in smart machines

Heb je plannen voor een startup in artificial intelligence, dus kunstmatige intelligentie? Kijk dan wat breder dan je nu misschien doet als je op zoek bent naar kansen.

12 september 2017 1 minuten

Hoe maak ik een duidelijke pitch?

In één minuut vertellen waar jij met je bedrijf voor staat

Bij een zakelijke kennismaking is de eerste indruk natuurlijk erg belangrijk. Je zogenoemde elevator pitch is een korte samenvatting van wat jij als ondernemer te bieden hebt. Maar hoe maak je een pitch?

06 september 2017 2 minuten

Hoe kan ik mijn eerste medewerkers aansturen?

Minicursus verwachtingsmanagement

Om het maximale uit je medewerkers te halen, zul je op de goede manier moeten leidinggeven. Spreek je verwachtingen naar hen toe uit en laat ze uitblinken. Zes tips om verwachtingen in goede banen te leiden.

05 september 2017 3 minuten

Dé vijf tips voor starters van Ruud Hendriks

'Een goed bedrijf begint bij motivatie en drive van ondernemer'

Valideer je idee, durf een pivot te maken en zorg dat je je cijfers op orde hebt: een greep uit de adviezen die ondernemer, bestuurder en mede-oprichter van Startupbootcamp Ruud Hendriks heeft voor startende ondernemers.

27 juni 2017 3 minuten

Ruud Hendriks met dé tips voor starters

Oprichter Startupbootcamp vertelt wat nodig is om succesvol te worden

Durf je plan bij te stellen, maak een pivot, blijf realistisch en heb je cijfers op orde. Starterslessen met voorbeelden en anekdotes van Ruud Hendriks, bekend als radio- en televisiepresentator, schrijver van het boek I'm Hungry en oprichter van Startupbootcamp.

27 juni 2017 1 minuten

Van je idee, naar een bedrijf

Geloof in je droom en vecht ervoor

25 procent van de Nederlanders speelt wel eens met de gedachte om voor zichzelf te beginnen, blijkt uit een grote landelijke enquête van de Kamer van Koophandel. Toch is het slechts een klein deel dat het ook daadwerkelijk doet: elk jaar starten zo'n 150.000 mensen een eigen bedrijf.

27 juni 2017 3 minuten

Veel personeel toegewenst!

Column Erik Weenink | Wel of geen eerste personeelslid?

'Veel personeel toegewenst!' Dat horen we regelmatig van mensen die enthousiast zijn over ons bedrijf. De groei van een bedrijf en het succes dat hiermee samengaat, wordt al snel geassocieerd met de hoeveelheid personeel die in dienst is. Wij hebben ons de laatste tijd afgevraagd: is dat de goede manier van groeien voor een jong bedrijf in economisch onzekere tijd?

27 juni 2017 2 minuten

De vijf geheimen van succesvolle ondernemers

Ontdek hoe jij succesvol kunt worden als starter!

Ondernemerschap is in trek. Steeds meer mensen zijn entrepreneur of willen het worden. Daardoor wordt het moeilijker om je te onderscheiden. Sommige ondernemers blijken ondanks de toenemende concurrentie heel succesvol. Hoe doen ze dat? Hier de vijf geheimen die grote ondernemers onderscheiden van de rest.

27 juni 2017 4 minuten

Bedrijfsauto: op naam van je bedrijf of op je eigen naam

Hoort je auto bij je ondernemingsvermogen of je privévermogen?

Veel ondernemers hebben voor hun bedrijf een auto of busje nodig. Om bij klanten op bezoek te gaan, of voor de inkoop en bezorging van producten. Maar behoort de auto tot je ondernemingsvermogen of je privévermogen?

04 april 2017 2 minuten

Mag ik zomaar een bedrijf thuis beginnen?

Verzoek om beroep of bedrijf aan huis

Als je een bedrijf aan huis wilt beginnen, moet je toestemming vragen aan de gemeente. De voorwaarden hiervoor worden per gemeente geregeld. Of je toestemming krijgt, ligt onder andere aan het soort bedrijf.

27 februari 2017 2 minuten

Drie jonge ondernemingen zijn beste studentenbedrijf van Nederland

Knifecleaner, Easybloc en SaleME pakken de winst

Knifecleaner, Easybloc en SaleME hebben alle andere mbo- en hbo-bedrijven achter zich gelaten in de strijd om Beste Studentenbedrijf van het Jaar. De jonge ondernemers melden 'de wereld te gaan veroveren'.

22 september 2016 2 minuten

De postbus

Wie, wat, waar, hoe en waarom zou je een postbus gebruiken?

Eénderde van de bedrijven in Nederland maakt gebruik van een postbus. Dit correspondentieadres geeft je bedrijf een professionele uitstraling en zorgt dat je 's ochtends vroeg al over je post beschikt.

10 februari 2016 2 minuten

Starten? Van plan naar uitvoering

In drie stappen je eigen bedrijf

Start je graag je eigen bedrijf? Als je die knoop eenmaal hebt doorgehakt, dan begint het pas echt. Je zult concreet moeten maken hoe je bedrijf er uit gaat zien, wanneer je wilt beginnen en hoe je de start gaat financieren.

11 juni 2015 3 minuten

Overzichtspagina whitepaper' Je administratie op orde'

Het lijkt misschien een gedoe, maar het is echt belangrijk om de boel netjes te houden. Het geeft niet alleen een actueel overzicht in hoe je onderneming ervoor staat. Het is ook nog eens wettelijk verplicht.

19 februari 2015 1 minuten

Waarom doe jij wat je doet?

Vlog Nanette van Wezel

We gooien er een kwartje in, en jij kan maar niet stóppen met vertellen over wat je doet. Niet gek: het is jouw passie! Maar denk je weleens na over het waarom? De derde vlog van Nanette van Wezel.

05 december 2014 1 minuten

Hoe begin je aan een presentatie?

Presentatietips voor startende ondernemers | Deel 2

Binnenkort is het zover: je gaat je plan presenteren aan mogelijke investeerders. Of houdt een speech of een van de beurzen waar je altijd toehoorder was, maar nu zélf mag staan. Hoe begin je aan zo'n presentatie? Trainer, coach en spreker Peggy Richie weet wel raad met die vraag. Haar tips, in anderhalve minuut!

29 september 2014 1 minuten

Starter van nu vindt zichzelf uniek

3e editie The Next Entrepreneur vandaag van start

De starter van nu vindt zijn product of dienst uniek. Of meent vernieuwend te zijn doordat hij een product of dienst beschikbaar maakt voor een compleet nieuwe doelgroep. Toch beamen starters nog hulp te kunnen gebruiken. Vooral bij het opstellen van plannen. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en Rabobank onder 2.500 starters, dat in het kader The Next Entrepreneur 2014 is uitgevoerd door Motivaction.

05 mei 2014 3 minuten

Getoond 37 tot en met 54 van 87 totaal, er zijn meerdere pagina's