Bedrijf starten

Starten & ZZP

Opleiding voor ondernemers moet starters genereren

Ondernemen kun je leren met traineeprogramma 24months

Om ondernemerschap bij net afgestudeerde academici aan te wakkeren, is begin 2012 het traineeprogramma 24months opgezet, een initiatief van het Holland Program on Entrepreneurship (HOPE) van de universiteiten in Rotterdam, Leiden en Delft.

18 september 2012 2 minuten

Wat is een IRO procedure?

Persoonlijke begeleiding naar een eigen bedrijf via een uitkeringsinstantie

Heb je momenteel een WW, WAO/WIA of WWB uitkering en heb je voldoende kennis en ervaring in een bepaald vakgebied en genoeg energie om ervoor te gaan, dan kan het ondernemerschap een mogelijkheid zijn.

22 augustus 2012 2 minuten

Waar plaats ik een pinautomaat?

Pinnen en veiligheid

Als je klanten de mogelijkheid biedt elektronisch te betalen, moeten ze dit zo veilig mogelijk kunnen doen. De pincode mag niet worden afgekeken en de mogelijkheid op fraude met creditcards zoveel mogelijk worden voorkomen.

22 augustus 2012 3 minuten

Wat is fictief loon en wat moet ik ermee?

Verplicht loon uit je BV halen?

Fictief loon is een fiscaal begrip. Het is loon, dat je als zogeheten directeur-grootaandeelhouder per jaar tenminste aan loon moet opnemen als je arbeid verricht voor een B.V. In de praktijk wordt ook gesproken van gebruikelijk loon.

22 augustus 2012 3 minuten

Voorbereidingen voor een kampeerboerderij

Het begin: veel om je heen kijken

Je hebt een stuk land, bijvoorbeeld omdat je boer bent, en je wilt eigenlijk wel een kleine camping beginnen. Hoe pak je dit aan? Bekijk eerst de kansen en ga het dan uitvoeren.

22 augustus 2012 2 minuten

Vrouwelijke ondernemer vernieuwend en creatief

Vrouwelijke entrepreneurs: goed voor Nederlandse economie

De Nederlandse economie kan vrouwelijke ondernemers goed gebruiken. Het project ‘WE keep on growing’ stimuleert het vrouwelijke ondernemerschap en daarom stelt het ministerie 50.000 euro beschikbaar.

22 augustus 2012 1 minuten

Recordaantal starters in 2011

Voor 2012 lichte daling startende ondernemers voorspeld

Het jaar is nog niet voorbij, maar 2011 gaat nu al de boeken in als een recordjaar op het gebied van het aantal starters. Maarliefst 140 duizend mensen begonnen voor zichzelf. Voor 2012 wordt voorspeld dat het aantal nieuwe ondernemers licht zal dalen naar 135 duizend.

15 augustus 2012 1 minuten

Hoe manage ik mijn e-mail?

Tien tips om je e-mailverkeer in de hand te houden

Als je bedrijf een aansprekende website heeft en dagelijks veel bezoekers trekt, zul je veel reacties per e-mail krijgen. Maar hoe verwerk je die mails goed en efficiënt? Tien tips om je mailstroom te beheersen.

10 augustus 2012 3 minuten

De zeven levensfasen van een onderneming

'Gebrek aan herkenning levensfasen zorgt dat 80 procent starters sneuvelt'

De Ierse adviseur, serie-ondernemer en bestsellerauteur Les McKneown helpt ondernemers uit het dal. Waar het bij veel ondernemers aan schort, is volgens McKneown het gebrek aan herkenning van de levensfase van hun bedrijf. Welke fases zijn er en wat zegt het je?

17 februari 2012 2 minuten

Succesvolle starters dagen bestaande ondernemers uit

Laat je inspireren door succesvolle start-ups

Succesvolle start-ups dagen bestaande ondernemingen uit tot betere prestaties. Zie starters niet alleen als concurrenten, laat je door hen inspireren en trek nieuw personeel aan.

13 oktober 2011 1 minuten

Starten vanuit een uitkering

Wat zijn de mogelijkheden om vanuit een uitkering een bedrijf te starten?

Het starten van een eigen bedrijf kan goede mogelijkheden bieden om weer terug te keren in het arbeidsproces. Daarom verlenen uitkeringsinstanties in veel gevallen financiële steun.

04 juli 2011 3 minuten

Hoe groei ik door na de start van mijn bedrijf?

Ondersteuning voor doorstartende ondernemers

Je bent een tijdje bezig als ondernemer en kijkt terug op je ‘startperiode’. 'Het gaat eigenlijk best wel lekker', klop je jezelf op de borst. De grote vraag: En nu?

02 november 2010 2 minuten

Kan ik mijn eigen naam als handelsnaam gebruiken?

Mogelijke risico's als je je eigen naam gebruikt voor je bedrijf of product

Bij het kiezen van een handelsnaam voor je bedrijf of product ligt het snel voor de hand om daarvoor je eigen familienaam te gebruiken. In dit artikel wordt kort beschreven wat het risico hiervan kan zijn.

19 februari 2010 2 minuten

Starterscoach voor ondernemers

BOEKRECENSIE WEEK 24

Als je het kunt dromen, kun je het ook doen!Auteur: Sjors Jochems

19 januari 2010 2 minuten

Bedrijven kiezen vreemde bedrijfsnamen

Onbegrijpbare bedrijfsnamen alleen verantwoord met hoog reclamebudget

Toevoegingen als '& Co', '& Zoon' of 'B.V.' achter de bedrijfsnaam zie je bijna nergens meer. Nieuwe bedrijfsnamen zijn gebaseerd op buitenlandse woorden of lijken rechtsstreeks uit de mythologie te komen. Maar Nederlanders blijken geen idee te hebben over het soort bedrijf dat achter de nieuwe naam schuilgaat. Dit blijkt uit onderzoek van Flycatcher naar aanleiding van de publicatie van het boek ‘De bedrijfsnamenfabriek’ dat op 16 mei verschijnt.

15 december 2009 1 minuten

Getoond 73 tot en met 87 van 87 totaal, er zijn meerdere pagina's