Starten

Samenwerking in een VOF (vennootschap onder firma)

Voor- en nadelen van de VOF

Wil je het ondernemersrisico delen met andere ondernemers of zakenpartners, dan is de VOF een mogelijkheid. Lees alles over de voor- en nadelen en waar je op moet letten.

10 september 2019

Simon Sinek: Start With Why

Ted.com: How great leaders inspire action

Simon Sinek presenteert een krachtig model voor inspiratie, gebaseerd op de vraag 'why'. Meer weten? Bekijk de Marketingdesk!

17 oktober 2018

Vijf grootste business blunders

Hoe vermijd je ze?

Fouten maken is heel menselijk. Zelfs gepokt en gemazelde ondernemers begaan ze. Toch kun je maar beter proberen te leren van flaters. Vandaar dat we de vijf grootste business blunders op een rij hebben gezet.

13 oktober 2017

62 investeerders financieren espressomachine

Wilco Admiraal gebruikt crowdfunding om plan te bekostigen

Geld vinden voor je ambitieuze plannen, je kunt het op verschillende manieren proberen. Nieuw en hip is crowdfunding. Voor koffiekoning Wilco Admiraal dé manier om zijn espressomachine te financieren.

06 september 2017

Ondernemer, stel een Raad van Advies in

Verzamel mentoren die je prikkelen, confronteren, inspireren en adviseren

Als ondernemer heb jij vast goed contact met collega-ondernemers die jou kunnen adviseren als je moeilijke beslissingen moet nemen. Verzamel echter ook mentoren om je heen in de vorm van een Raad van Advies.

27 juni 2017

Mag ik zomaar een bedrijf thuis beginnen?

Verzoek om beroep of bedrijf aan huis

Als je een bedrijf aan huis wilt beginnen, moet je toestemming vragen aan de gemeente. De voorwaarden hiervoor worden per gemeente geregeld. Of je toestemming krijgt, ligt onder andere aan het soort bedrijf.

27 februari 2017

Inschrijven in het Handelsregister

Wie moeten zich nou eigenlijk inschrijven?

Als je een bedrijf start, ben je verplicht je in te schrijven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel. In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat.

11 januari 2017

De eenmanszaak

Wanneer en waarom zou ik een eenmanszaak beginnen?

Wanneer je een eenmanszaak start, ben je zowel oprichter als eigenaar van het bedrijf en ben je helemaal zelfstandig. Je bent vrij om je eigen beslissingen te nemen naar eigen inzicht. Zoals het aannemen van mensen.

01 september 2016

Durft de KvK zelf ondernemer te worden?

Column | Toekomst Kamer van Koophandel

Steeds meer ondernemers vragen zich af waarom ze ieder jaar verplicht een jaarlijkse bijdrage aan de KvK moeten betalen. De huidige KvK heeft daar volgens mij nog onvoldoende antwoord op.

01 september 2016

Hoe maak ik online mijn ondernemersplan?

Vier tips voor een goed businessplan

Je kan veel informatie vinden over ondernemingsplannen, ook wel businessplan genoemd. Het is duidelijk dat het schrijven van een goed businessplan belangrijk is. Toch is het niet altijd makkelijk om een begin te vinden en om te weten wat je precies moet doen. Als je niet zoveel budget hebt, is het daarom interessant om de mogelijkheden van een online businessplan te verkennen. Het is een bijzonder handig hulpmiddel.

07 augustus 2014

Getoond 11 tot en met 20 van 94 totaal, er zijn meerdere pagina's