Starten

Recordaantal starters in 2011

Voor 2012 lichte daling startende ondernemers voorspeld

Het jaar is nog niet voorbij, maar 2011 gaat nu al de boeken in als een recordjaar op het gebied van het aantal starters. Maarliefst 140 duizend mensen begonnen voor zichzelf. Voor 2012 wordt voorspeld dat het aantal nieuwe ondernemers licht zal dalen naar 135 duizend.

15 augustus 2012

Hoe manage ik mijn e-mail?

Tien tips om je e-mailverkeer in de hand te houden

Als je bedrijf een aansprekende website heeft en dagelijks veel bezoekers trekt, zul je veel reacties per e-mail krijgen. Maar hoe verwerk je die mails goed en efficiënt? Tien tips om je mailstroom te beheersen.

10 augustus 2012

Ondernemen tijdens studie wordt makkelijker

Studenten hoeven winst laatste studiejaar niet meer terug te betalen

Studenten die tijdens hun studie een eigen bedrijfje hebben, hoeven de winst die ze in het laatste studiejaar hebben gemaakt voortaan niet meer terug te betalen. Daarmee wil de overheid ondernemerschap onder studenten stimuleren.

23 december 2011

Twintig procent meer startende ondernemers

Tot nu toe al 20 procent meer starters in 2011 dan in 2010

In de eerste acht maanden van dit jaar zijn 24.158 meer ondernemingen gestart dan in diezelfde acht maanden in 2010: een stijging van twintig procent.

09 november 2011

Hoe ondernemend ben jij?

Doe de test en krijg inzicht in je ondernemersprofiel

Ondernemer worden is vrij eenvoudig. Je schrijft je in bij de KvK en opent een rekening bij een bank. Vanaf dat moment ben je officieel ondernemer. Maar ben je ook ondernemend genoeg? Doe de test!

09 november 2011

Krediet voor kleine startende ondernemer beter toegankelijk

Netwerk Stichting Microkrediet Nederland groeit snel

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken (PvdA) maakt de komende twee jaar 15 miljoen euro vrij voor het verstrekken van starterskrediet aan kleine ondernemers. De nieuwe Stichting Microkrediet Nederland gaat microkredieten tot 35 duizend euro leveren aan zowel uitkeringsgerechtigden als niet-uitkeringsgerechtigden, tegen een rente van zo’n 9%.

26 september 2011

Startende ondernemer vaak in geldnood

Driekwart heeft extra baan nodig om zichzelf en gezin te onderhouden

Voor jezelf beginnen doe je niet altijd om er grof geld mee te verdienen, maar gewoon omdat je het leuk vindt en omdat je een goed idee hebt. Maar toch, een belegde boterham is wel prettig. Niet elke ondernemer heeft het geluk die met zijn eigen zaak te verdienen, zo blijkt uit onderzoek van EIM.

15 september 2011

Meer beginnende ondernemers in 2010 en 2011

In vijf jaar tijd, 50% meer starters

Na een kleine dip in 2009, is het aantal starters in 2010 weer toegenomen. Naar verwachting zet deze stijgende lijn zich voort in 2011. Vooral populair is de dienstverlening: 6 op de 10 starters richt in deze sector een bedrijf op.

07 juli 2011

Starten vanuit een uitkering

Wat zijn de mogelijkheden om vanuit een uitkering een bedrijf te starten?

Het starten van een eigen bedrijf kan goede mogelijkheden bieden om weer terug te keren in het arbeidsproces. Daarom verlenen uitkeringsinstanties in veel gevallen financiële steun.

04 juli 2011

Nederland is ondernemender geworden

Toename aantal zelfstandigen ondanks financiele crisis

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat Nederland de afgelopen jaren veel nieuwe zelfstandig ondernemers bij heeft gekregen. En dat terwijl de economische situatie nou niet bepaald optimaal was.

20 januari 2011

Getoond 61 tot en met 70 van 94 totaal, er zijn meerdere pagina's