Starten

Hoe groei ik door na de start van mijn bedrijf?

Ondersteuning voor doorstartende ondernemers

Je bent een tijdje bezig als ondernemer en kijkt terug op je ‘startperiode’. 'Het gaat eigenlijk best wel lekker', klop je jezelf op de borst. De grote vraag: En nu?

02 november 2010

Oudere starters minder snel werkgever

Ouderen minder positief over eigen ondernemersvaardigheden

De vergrijzing heeft invloed op het aantal nieuwe ondernemers per jaar en op de wijze waarop deze ondernemers hun onderneming vorm willen geven. Oudere starters blijven vaker als ZZP-er actief, en als ze er al voor kiezen om werknemers in dienst te nemen werven ze minder werknemers dan jongere starters.

12 mei 2010

Starters blijven moed houden

Toekomstverwachtingen Nederlandse economie pessimistisch

Ook al zijn de verwachtingen wat betreft de toekomst van de Nederlandse economie over het algemeen pessimistisch, de nieuwe ondernemer laat zich daar niet door weerhouden. De gezamenlijke Kamers van Koophandel (KvK) denken dat dit jaar zo`n 100.000 startende ondernemers zich bij de kamers zullen inschrijven.

03 mei 2010

Handboek voor de ZZP'er - Arjan Dasselaar

BOEKRECENSIE WEEK 9

Het bestaan als ZZP'er is populair. Honderdduizenden Nederlanders kozen reeds voor deze bedrijfsvorm, en er komen er steeds meer bij. Reden voor Arjan Dasselaar om het 'Handboek voor de ZZP'er' te schrijven. Het belooft een nuttig en inspirerend boek te zijn dat je de weg wijst in de jungle van fiscale regelgeving, administratieve verplichtingen en aansprakelijkheidsvalkuilen.

24 februari 2010

Kan ik mijn eigen naam als handelsnaam gebruiken?

Mogelijke risico's als je je eigen naam gebruikt voor je bedrijf of product

Bij het kiezen van een handelsnaam voor je bedrijf of product ligt het snel voor de hand om daarvoor je eigen familienaam te gebruiken. In dit artikel wordt kort beschreven wat het risico hiervan kan zijn.

19 februari 2010

Creatief ondernemen & sprankelend inspireren

En nu laat ik mijn baard staan

Vanmorgen heb ik een kop koffie gedronken met Leen Zevenbergen (48)topondernemer en auteur van het boek: "en nu laat ik mijn baard staan" De laatste keer dat ik dat zelf deed werkte ik nog bij Esso en gaf het een heerlijk gevoel om als jonge management trainee je rebels op te stellen en een statement te maken...

16 februari 2010

Impuls van 4 miljoen voor technostarters

Forse subsidie stimuleert starters in regio Utrecht

Een consortium van kennisinstellingen en bedrijven uit de regio Utrecht gaat kennis, coaching, financiële ondersteuning en een infrastructuur bieden aan technostarters. ‘Start Impuls Utrecht’ is gericht op beginnende entrepreneurs in life & natural sciences, ICT, design & multimedia. Hierdoor wordt hoogwaardige kennis in de regio versneld omgezet in producten en diensten en het ondernemerschap gestimuleerd. Het project is mogelijk door ondersteuning vanuit TechnoPartner, een initiatief van de ministeries van OCW en EZ.

16 december 2009

Amsterdamse starters succesvol

Na drie jaar is 94% nog steeds actief als ondernemer

Uit cijfers van de vier Ondernemingshuizen in Amsterdam blijkt dat 94% van de Amsterdamse ondernemers, die drie jaar geleden met hun bedrijf zijn gestart, nog steeds als ondernemer actief zijn. Dat percentage ligt beduidend boven het landelijk gemiddelde van 70%.Bron: Financieel Dagblad

15 december 2009

Starter moet eerder overname overwegen

Starters die een bedrijf overnemen doen het beter

Starters die een bedrijf overnemen doen het beter dan collega's die hun bedrijf van de grond af moeten opbouwen. Toch denken nog maar weinig aspirant-ondernemers aan een overname. Dat meldt onderzoeksbureau EIM.

15 december 2009

Microkrediet voor startende onderneemster

Steun en advies voor allochtone vrouwen

Het multiculturele instituut Forum en ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib willen in Nederland allochtone vrouwen ondersteunen die een eigen bedrijfje willen beginnen. Dat hebben de twee organisaties donderdag bekendgemaakt.

15 december 2009

Getoond 71 tot en met 80 van 94 totaal, er zijn meerdere pagina's