Starten

Werkloze 45-plussers Tilburg lopen warm voor ondernemerschap

87 van 240 oudere werklozen hebben nu eigen onderneming

Een 87-tal nieuwe ondernemers, dat is het resultaat van twee jaar zoeken naar ondernemersbloed onder werkloze 45-plussers in Tilburg. 'We selecteren de kandidaten op ondernemerskwaliteiten. De belangrijkste zijn doorzettingsvermogen, lef en klantgerichtheid.'

15 december 2009

KvK Startersdag: 3 november

MKB Servicedesk aanwezig in Zwolle, Utrecht en Amsterdam!

Plannen om voor jezelf te beginnen? Dan is de startersdag van de Kamer van Koophandel misschien iets voor jou. Op zaterdag 3 november 2007 organiseert de Kamer van Koophandel deze dag speciaal voor de startende ondernemer.

15 december 2009

Groei aantal startende ondernemers vooral in ZZP'ers

Kamer van Koophandel verwacht meer dan 100.000 starters

Volgens een prognose van de Kamer van Koophandel zullen in 2007 meer dan 100.000 mensen een eigen bedrijf starten. Nog nooit eerder hebben zoveel mensen in één jaar tijd dit gedaan. Het jaar 2006 was al een absoluut recordjaar met 90.000 starters.

15 december 2009

Kabinet gaat starteis voor BV schrappen

Startkapitaal van 18.000 euro niet meer nodig voor oprichting BV

Den Haag 4 november 2006. Bij het oprichten van een Besloten Vennootschap (BV) is het, in het nieuw in te voeren systeem, niet langer verplicht een minimaal startkapitaal van 18.000 euro in te brengen. Het betreft hier een wetsvoorstel dat op dit moment nog niet van kracht is.

15 december 2009

Subsidienieuws: meer ondersteuning voor investeerders in startende ondernemingen bepleit

Investeerders die in het beginstadium in bedrijven investeren moeten blijvend belastingvrijstelling krijgen. Hiervoor pleit de Expertgroep KMO Financiering in een rapport dat aan minister Van der Hoeven van Economische Zaken is aangeboden. De commissie onderzocht de financieringskloof waar Nederlandse mkb-ondernemingen mee te maken hebben.

15 december 2009

Werkloze startende ondernemer krijgt microkrediet

Proef in Leeuwarden, Rotterdam en Lelystad

In Leeuwarden, Rotterdam en Lelystad kunnen mensen met een uitkering die een eigen bedrijfje willen beginnen bij de bank aankloppen voor een microkrediet. Dit maakte staatssecretaris Frank van Heemskerk van Economische Zaken bekend toen hij een rapport van FNV Zelfstandigen in ontvangst nam. Het gaat om een proef van het ministerie van Sociale Zaken en de Raad voor Microfinanciering, waarbij ook prinses Máxima betrokken is.

15 december 2009

45-plusser zonder werk? Ga ondernemen!

CWI gaat ondernemerschap onder werkloze 45-plussers stimuleren

Bijna de helft van het aantal ingeschreven werkzoekenden bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) is ouder dan 45 jaar. Dit terwijl de werkeloosheid onder 45-plussers daalt. Daarom wil het CWI het zelfstandig ondernemerschap onder deze groep stimuleren.

15 december 2009

Horeca Starters Dagen

Kamer van Koophandel biedt seminars aan

Als startende horeca-ondernemer komt er veel op je af. Neem je het personeel over van de zaak die je overneemt, hoe regel je de financien en welke vergunningen heb je nodig?

15 december 2009

Risicoloos ondernemen bestaat niet!

Hoe vergroot je de kansen en verklein je de risico's

Op 6 september 2006 was ik te gast bij een inspiratie bijeenkomst van Rabobank Nederland in Utrecht.

15 december 2009

The sky is the limit

winkelen op het web is booming

Het aantal webwinkels is binnen enkele jaren ruim verviervoudigd. De drempel om te beginnen is dan ook laag, de investeringen minimaal. Hoe maak je je webwinkel tot digitale schatkamer?

15 december 2009

Getoond 81 tot en met 90 van 94 totaal, er zijn meerdere pagina's