Starters desk

Zó zet jij je dromen om in een succesvol bedrijf

Je hebt besloten een eigen bedrijf te starten. Maar wat nu? Welke zaken moeten allemaal geregeld worden voordat je onderneming ook echt bestaat? Er zijn een aantal zaken die je dient te doorlopen. De artikelen in de Starters desk helpen je op weg bij het starten van je bedrijf.

Startup accelerators: de 6 bekendste programma's van Nederland

Eerste hulp bij een succesvolle start als ondernemer

Programma's als een startup incubator of startup accelerator helpen ondernemers om een succesvolle start te maken. Maar welke programma's zijn goed? Een overzicht van de zes meest bekende startupversnellers van Nederland.

27 juni 2017

Hoe kies ik de juiste rechtsvorm?

Kies nog vóór de start van je onderneming de juiste rechtsvorm

De rechtsvorm van je onderneming heeft gevolgen voor je aansprakelijkheid en belastingverplichtingen. Heel belangrijk dus dat je kiest voor de juiste rechtsvorm. Welke past bij jouw bedrijf?

27 juni 2017

Hoe zet je jouw merk in de markt?

5 tips om je onderneming goed te positioneren

Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Als mens, maar ook als onderneming. Heel belangrijk dus dat je jouw merk goed in de markt zet. Wees uniek en onderscheid je van je concurrenten.

27 juni 2017

Met honderdtwintig mentoren naar de perfecte startup

Hanneke Stegweg wil 'Google voor lost and found' worden

De 'Google voor lost and found' worden, dat is het doel dat Hanneke Stegweg met haar online platform iLost voor ogen heeft. Via het acceleratorprogramma Startupbootcamp helpen honderdtwintig mentoren haar om die ambitie waar te maken.

27 juni 2017

"Van alle startups die ik heb gerund, is dit de meest bijzondere"

Fuel Up koppelt starters aan bedrijven

Bedrijven die behoefte hebben aan nieuwe ideeën binnen hun bedrijf koppelen aan de meest geschikte innovatieve starter. Ondernemer Chris Dijk bedacht het nadat hij zélf veel geld verloor door geld te steken in de 'verkeerde' starters.

27 juni 2017

'Financieel plan voor veel starters hocus-pocus'

Column Peter ter Beek | Problemen rondom financieel plan

Slechts enkele starters hebben Economie gehad tijdens hun opleiding. Termen als 'balans' en 'winst- en verliesrekening': zijn zelfs in de verste verte geen bekende begrippen voor veel startende ondernemers. En zie dán maar eens een gedegen financieel plan te maken...

27 juni 2017

Dé vijf tips voor starters van Ruud Hendriks

'Een goed bedrijf begint bij motivatie en drive van ondernemer'

Valideer je idee, durf een pivot te maken en zorg dat je je cijfers op orde hebt: een greep uit de adviezen die ondernemer, bestuurder en mede-oprichter van Startupbootcamp Ruud Hendriks heeft voor startende ondernemers.

27 juni 2017

Ruud Hendriks met dé tips voor starters

Oprichter Startupbootcamp vertelt wat nodig is om succesvol te worden

Durf je plan bij te stellen, maak een pivot, blijf realistisch en heb je cijfers op orde. Starterslessen met voorbeelden en anekdotes van Ruud Hendriks, bekend als radio- en televisiepresentator, schrijver van het boek I'm Hungry en oprichter van Startupbootcamp.

27 juni 2017

Checklist: een financiële prognose maken

Van rekensom maken tot financieringsvorm kiezen

Welk bedrag staat er uiteindelijk onder de streep? Dat is de hamvraag voor ondernemers, want uiteindelijk moet het resultaat natuurlijk positief uitpakken. Houd een vinger aan de pols wat betreft de financiën. Een gedegen financiële prognose is het begin. Gebruik deze checklist.

27 juni 2017

Van je idee, naar een bedrijf

Geloof in je droom en vecht ervoor

25 procent van de Nederlanders speelt wel eens met de gedachte om voor zichzelf te beginnen, blijkt uit een grote landelijke enquête van de Kamer van Koophandel. Toch is het slechts een klein deel dat het ook daadwerkelijk doet: elk jaar starten zo'n 150.000 mensen een eigen bedrijf.

27 juni 2017

Getoond 101 tot en met 110 van 213 totaal, er zijn meerdere pagina's