Starters desk

Zó zet jij je dromen om in een succesvol bedrijf

Je hebt besloten een eigen bedrijf te starten. Maar wat nu? Welke zaken moeten allemaal geregeld worden voordat je onderneming ook echt bestaat? Er zijn een aantal zaken die je dient te doorlopen. De artikelen in de Starters desk helpen je op weg bij het starten van je bedrijf.

'KvK gaat startende ondernemer toetsen én inschrijfgeld vragen'

Een-op-eengesprekken moeten schijnzelfstandigheid voorkomen

50 euro startgeld én een verplicht toetsingsgesprek. Dat is wat startende ondernemers voortaan te wachten staat als ze zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

27 juni 2017

Start-up richt zich op onbewust gedrag van consumenten in horeca

Consumatics adviseert ideale geur en muziekkeuze aan horeca

Inspelen op het onbewuste gedrag van gasten in cafés, restaurants en hotels. Dat doet Wenda Kielstra met haar start-up Consumatics. Hoe heeft zij haar bedrijf in korte tijd tot een succes gemaakt?

27 juni 2017

Zussen willen kozijnenmarkt veroveren

Sabina Mehinovic begint dochteronderneming van familiebedrijf

Als twee zussen de kozijnenmarkt in de Benelux veroveren; het is niet het minste doel dat Sabina en Aldmira Mehinovic zichzelf hebben gesteld. De zusjes runnen sinds eind 2012 een dochtertak van het familiebedrijf dat hun vader in Bosnië is begonnen.

27 juni 2017

Hoe haal ik voordeel uit mijn belastingaangifte?

Slimme tips en aftrekposten van experts, voor starters

De zelfstandigenaftrek en de startersaftrek ken je vast wel. Maar welke voordelen kun je nog meer halen uit je belastingaangifte? Gebruik deze tips over slimme voordelen.

27 juni 2017

Veel personeel toegewenst!

Column Erik Weenink | Wel of geen eerste personeelslid?

'Veel personeel toegewenst!' Dat horen we regelmatig van mensen die enthousiast zijn over ons bedrijf. De groei van een bedrijf en het succes dat hiermee samengaat, wordt al snel geassocieerd met de hoeveelheid personeel die in dienst is. Wij hebben ons de laatste tijd afgevraagd: is dat de goede manier van groeien voor een jong bedrijf in economisch onzekere tijd?

27 juni 2017

Do's en dont's voor startende ondernemers

Column Laura Peters | Mijn derde week als ondernemer

Het is mijn derde week als ondernemer. Ik heb bergen energie, maar kom ook de nodige bergen tegen die ik moet beklimmen! Inmiddels heb ik een website en heb ik iedereen - die het wel of niet wilde weten - verteld dat ik ben gestart. Met veel aanmoedigingen en tips tot gevolg.

27 juni 2017

Hoe werk ik samen met andere ondernemers?

Bundel je krachten: doe het samen

Als startende ondernemer heb je veel zaken waar je rekening mee moet houden. Je moet jezelf presenteren aan klanten en opdrachtgevers, een boekhouding opzetten, misschien een bedrijfspand betrekken en een website bouwen. Dit hoef je niet allemaal alleen te doen. Ga samenwerken met andere (startende) ondernemers.

27 juni 2017

Starters hebben lak aan de crisis

Stijging aantal startende ondernemers

De kansen van de crisis. Die zien ze, de startende ondernemers onder ons. Het aantal starters is opnieuw toegenomen en de verwachting is dat die stijging zal aanhouden.

27 juni 2017

Start-up till you die

Column Mario van Vliet | Jaloers op starters

Ondernemers zijn een gewild volkje. Niet alleen omdat mkb-ers de grootste werkgever en dus de economische motor zijn. Maar ook omdat ondernemers energie hebben én geven. Dat laatste geldt nog het meest voor starters. Daarom zou ik elke dag wel een start-up willen zijn.

27 juni 2017

Bijna 20 procent van zzp'ers start uit noodzaak

Merendeel starters begint met goede moed aan ondernemersavontuur

Starten uit noodzaak met een onderneming, dat is anno 2014 geen uitzondering meer. Men begint bijvoorbeeld een eigen onderneming vanwege ontslag bij de oude werkgever.

27 juni 2017

Getoond 111 tot en met 120 van 213 totaal, er zijn meerdere pagina's