Bespaar kosten door duurzame bedrijfsvoering

Ook jij profiteert
Natuurlijk draag je het milieu een warm hart toe, maar toch is het mooi meegenomen dat je zelf ook de vruchten plukt van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met een aantal eenvoudige maatregelen kan je efficiënter omgaan met middelen die je nodig hebt om je winkel draaiende te houden. En dat levert een kostenvoordeel op!
Meer leren over duurzaamheid?
Klik hier
Lees ons whitepaper
Download gratis

1.    Energiebesparing

De verlichting in je winkel moet natuurlijk goed op orde zijn. Zorg voor energiezuinige verlichting en apparatuur om de verbruikskosten laag te houden. Goede isolatie of automatische deuren zorgen voor een aangename temperatuur in je winkel, zonder dat je stookkosten onnodig hoog worden. Ook kan je gebruik maken van bewegingssensors of tijdschakelaars op verlichting of apparatuur, zodat deze niet onnodig aan staan.

2.    Afval

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van je bedrijfsafval. Het staat in de weg in de beperkte ruimte in je magazijn en het kan ook nog eens de nodige kosten meebrengen. Het loont dus om eens te onderzoeken of dat afval niet wat minder kan. Bijvoorbeeld door daar afspraken over te maken met leveranciers of transporteurs.  

3.    Inkoop

Veel van de producten die je dagelijks gebruikt hebben duurzame alternatieven. Denk bijvoorbeeld aantassen en verpakkingen, maar ook duurzame kantoorbenodigdheden als inkt en papier. Zelfs je winkelinrichting kan duurzaam.

4.    Transport en logistiek

Vervoerskilometers zijn niet alleen belastend voor het milieu, het is ook een grote kostenpost. Door transport en logistiek efficiënter in te richting kan je daarom veel besparen. Het is niet altijd haalbaar om als kleine winkelier individueel transport van je goederen te regelen. Je kunt beter samenwerken met andere ondernemers, dat is goedkoper en beter voor het milieu.

Ook zonder eigen dak

Als winkelier ben je niet altijd eigenaar van het pand waaruit je onderneemt. Met een huurcontract heb je waarschijnlijk minder zeggenschap over de isolatie of andere besparende maatregelen. In dat geval moet je om tafel met je verhuurder om daar afspraken over te maken. Dat werkt het beste samen met andere winkeliers. Een goed voorbeeld van zo'n oplossing is die van de ondernemers van winkelcentrum Makado in het Limburgse Beek. Samen zorgden ze ervoor dat het dak van hun overdekte winkelcentrum geïsoleerd werd.


Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten