'Greendeals schieten tekort voor ondernemers'

GroenLinks: 'Groene ondernemers lopen tegen bureaucratie aan'

24 januari 2013

Het is voor ondernemers lastig steun te krijgen voor groene oplossingen via de Green Deals. Dat vindt Jolanda Sap van GroenLinks.

Lijsttrekker Jolanda Sap vindt dat de Green Deals van het huidige kabinet ernstig tekort zijn geschoten. Ze wil het voor ondernemers makkelijker maken om groene oplossingen toe te passen, zo zegt ze in een radio-interview met de NOS.

De boer op

Sap is het land in geweest op zoek naar ondernemers met groene initiatieven. Haar conclusie: bij veel ondernemers gooit de bureaucratie roet in het eten. Groene ondernemers hebben volgens haar extra last van de bureaucratie, omdat hun milieuvriendelijke initiatief vaak nét niet op de manier die ze voor ogen hebben op de lijst van de Green Deals staat. Sap: "En dan mag het dus niet."

Daarom roept Jolanda Sap ondernemers op om hun concrete knelpunten met GroenLinks te delen, zodat de partij de achterliggende regelgeving aan kan pakken. "Daarbij is ook een cultuurverandering onder ambtenaren nodig. Het moet voor burgers en ondernemers makkelijker worden om in aanmerking te komen voor een regeling als deze," aldus de lijsttrekker.

Regeringscampagne    

Met dit initiatief loopt Jolanda Sap vooruit op de regeringscampagnes. "Ik weet dat we vroeg zijn, maar op die manier hebben we genoeg tijd om de ervaringen van ondernemers te verzamelen en straks met een goed voorstel te komen om de knelpunten te verhelpen."

Bronnen: NOS en Energie-ondernemer