Boek over duurzaam ondernemen voor mkb'ers op de markt

Stappenplan om duurzaam te ondernemen

22 oktober 2013

Wil jij starten met duurzaam ondernemen? In het boek ‘Duurzame winst voor MKB’ vind je veel informatie en cases van ondernemers die je voorgingen. Het boek biedt je ook een handig stappenplan.

Duurzaam ondernemen mag best gestimuleerd worden. En om dat te doen, brengen het ministerie van Economische Zaken Landbouw & Innovatie, MKB-Nederland, MVO Nederland, FNV en NEN het boek ‘Duurzame winst voor MKB’ op de markt.

Eerste exemplaar

Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, ontving het eerste exemplaar uit handen van de auteurs Hans Kröder en Jaap de Vries. Zij dragen de visie uit dat een goede aandacht voor mens, milieu en economie in allerlei opzichten winst oplevert. Samen met het boek geven de website 'Duurzame winst voor MKB' en zeven filmpjes een praktisch stappenplan waarmee mkb ondernemers hun voordeel en dat van het milieu doen.

Ruimte voor maatwerk

Doordat het boek is gebaseerd op de nieuwe wereldwijde richtlijn voor duurzaam ondernemen (ISO 26000) biedt het ondernemers een integrale aanpak met ruimte voor maatwerk. Door middel van twintig cases van bedrijven die met duurzaam ondernemen gestart zijn, krijg je als ondernemer antwoord op vragen als: ‘wat is duurzaam ondernemen nu precies', ‘hoe pak ik het aan?’ en ‘wat levert het op?’

Op de Energiedesk van MKB Servicedesk vind je veel informatie over duurzaam ondernemen. Ook staan hier veel tips hoe je kunt besparen op energie

(Bron: Rijksoverheid)