Weekly Hangout: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ondernemers vertellen hoe zij mvo toepassen

18 oktober 2016

Steeds meer ondernemers houden zich bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo): ondernemen met oog voor people, planet en profit. Een paar ondernemers vertellen in de Weekly Hangout hoe zij dit doen en wat mvo hen oplevert.

Whitepaper Haal meer uit mvo

Whitepaper Ondernemen in de wijk

Willem van Dam is eigenaar van chocolaterie Van Dam in Heemstede. Niet alleen is deze zaak verkozen tot leukste winkel van 2012, maar hij is ook volop bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo heeft hij zonnepanelen laten aanbrengen, rijdt hij elektrisch, gebruikt hij alleen fairtrade-chocolade en organiseert hij regelmatig evenementen voor de buurt.

Daarnaast zit Van Dam in de organisatie van MVO Heemstede, een vereniging die de ondernemers in het dorp inspireert en informeert over maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Recycling

Marcel Stiphout is directeur van Techreturns, een bedrijf dat oude mobiele telefoons, mp3-spelers en tablets inzamelt en hergebruikt, om zo elektrisch afval terug te dringen. Het bedrijf is sinds 2009 actief en zit inmiddels in Nederland, Italië en Maliesië. De telefoons krijgen een tweede leven in Azië en Afrika of de kostbare metalen worden hergebruikt.