Stappenplan MVO-risicomanagement

Breng risico’s in kaart

13 maart 2014

Steeds meer ondernemers zijn bezig met mvo. Er wordt ook meer en meer van je bedrijf verwacht dat je zaken doet met respect voor mensenrechten en milieu. Daarbij is het van belang dat je kijkt naar de risico’s, zeker als je zaken doet met het buitenland.

Eerste hulp bij maatschappelijk verantwoord ondernemen

In dit artikel

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid wordt voor ondernemers in Nederland steeds belangrijker. De  overheid, consumenten en maatschappelijke organisaties verwachten ook dat je zaken doet met respect voor mensenrechten en milieu. Maar hoe doe je dat? Welke risico’s loop je daarbij?

Risico's

Zeker als je internationaal zaken doet, zijn de risico’s vaak anders dan in Nederland. Je bedrijf kan bijvoorbeeld direct of indirect betrokken raken bij kinderarbeid, levensgevaarlijke werksituaties zoals in de textielsector in Bangladesh of extreem lange werktijden. Hoe kun je deze risico’s herkennen en vooral voorkomen? En van wie kun je hulp krijgen bij duurzaam ondernemen?

Stappenplan

De SER-commissie IMVO roept ondernemers daarom op om aan de slag te gaan met MVO-risicomanagement. Hiervoor is een online stappenplan dat je concrete handvatten biedt om MVO-risicomanagement in je bedrijf in zes stappen vorm te geven. Zo kun je starten met het identificeren en aanpakken van de risico’s die je loopt.

Bron: SER

Auteur

Laura Wennekes