10.000 euro subsidie voor duurzame inzetbaarheid

Tussen 22 en 31 mei internetconsultatie via website SZW

23 mei 2014

Subsidie ontvangen voor het vakbekwaam, gezond en gemotiveerd houden van je personeel, lijkt je dat wat? Je kunt je uitspreken over een subsidie voor duurzame inzetbaarheid, via internetconsultatie op de website van het ministerie van SZW.

Agentschap SZW, onderdeel van het ministerie van SZW heeft een nieuwe (Europese) subsidieregeling in de maak voor individuele bedrijven over duurzame inzetbaarheid. Het gaat om een laagdrempelige regeling, gericht op kleinschalige projecten van maximaal 10.000 euro subsidie per aanvrager.

Wat voor subsidie?

De voornaamste doelgroep voor de regeling is het midden- en kleinbedrijf, maar ook grotere organisaties in de (non)-profit sector kunnen er gebruik van maken. De regeling richt zich vooral op het vakbekwaam, gezond en gemotiveerd houden van werknemers. Zo kunnen werkgevers hun medewerkers beter behouden voor het steeds sneller veranderende werk. Het effect is bovendien dat werknemers makkelijker inzetbaar zijn. En daarmee vergroten ze hun kansen op werk.

Consultatie

Voorafgaand aan de publicatie in de Staatscourant (komende zomer) en dus het moment dat de ‘ESF–regeling Duurzame Inzetbaarheid voor individuele bedrijven’ ingaat (15 oktober) kun je je erover uitspreken. Jouw feedback en die van andere ondernemers en ondernemersverenigingen moet bijdragen aan een verbetering van de regeling. Deze internetconsultatie staat slechts korte tijd open, van 22 tot en met 31 mei. Enige haast is dus geboden.