Schoenmaker blijf bij je leest: besteed ICT uit

Column Paul van der Velde | Productiviteit verbeteren met ICT

29 november 2017

Als ondernemer kun je vandaag de dag niet om ICT heen. Het kan je bedrijf veel en grote voordelen opleveren, maar dat wil niet zeggen dat je er ook kostbare tijd aan kwijt wilt zijn. ICT is nu eenmaal niet de core-business van de meeste ondernemers. Gelukkig zijn daar ICT-dienstverleners voor.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Whitepaper Kantoor in de Cloud

Om erachter te komen in welk opzicht ICT jouw onderneming productiever kan maken, moet je eerst in kaart brengen wat je graag wilt bereiken of verbeteren. Wil je medewerkers beter faciliteren in samenwerken? Of wil je beter bereikbaar zijn voor klanten? Of wellicht wil je de huidige processen eenvoudiger en meer flexibel maken.

Uitdagingen

Elke ondernemer heeft zo zijn uitdagingen. Voor een groot deel daarvan kunnen ICT-oplossingen je veel werk uit handen nemen en zaken vergemakkelijken. Voordat je daarvoor met een ICT-dienstverlener om de tafel gaat, is het belangrijk dat je voor jezelf op een rijtje hebt gezet wat er ten aanzien van productiviteit verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld op het gebied van samenwerken. Wanneer twee collega’s vanaf verschillende locaties tegelijkertijd in één document kunnen werken of dezelfde presentatie kunnen bekijken, kan dat de productiviteit aanzienlijk verhogen.

Bereikbaarheid

Ook kan goede bereikbaarheid voor klanten een speerpunt zijn binnen je onderneming. Uit eerder onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt dat 24 procent van de consumenten naar de concurrent gaat wanneer een bedrijf slecht telefonisch bereikbaar is. Ook scoren niet-bereikbare bedrijven slecht op service, kwaliteit en algemene indruk.

Unified Communications

Geïntegreerde ICT-oplossingen ten aanzien van betere productiviteit, bereikbaarheid en samenwerking zijn onder de noemer Unified Communications te vangen. Een term die de ondernemer zelf wat mij betreft meteen weer mag vergeten, maar waarmee ICT-dienstverleners een breed pakket aan geïntegreerde ICT-oplossingen voor ondernemers bedoelen. Een totaaloplossing voor alle ICT geeft het bedrijf en de medewerkers meer eenvoud in beheer en het doorvoeren van tussentijdse wijzigingen.

Flexibiliteit

Doordat de oplossingen onderling goed op elkaar zijn afgestemd, is het voor een ICT-leverancier gemakkelijk om precies dat te leveren waarnaar je op zoek bent. De oplossingen zijn eenvoudig aan te passen wanneer er bijvoorbeeld uitbreiding nodig is omdat er (tijdelijk) extra personeel in dienst komt, een groeiende behoefte is aan flexibel werken of dat bereikbaarheid moet worden verbeterd omdat werknemers bijvoorbeeld veel onderweg zijn.

Met het uitbesteden van de ICT verzeker je je er ook van dat de systemen veilig zijn en op de achtergrond worden bijgewerkt zodat alles altijd up-to-date is en voldoet aan de laatste eisen.

Schoenmaker blijf bij je leest

Door productiviteit met behulp van ICT te bevorderen, kun je direct een voorsprong nemen op je concurrenten. Voor elke ondernemersvraag is wel een passende ICT-oplossing. Schoenmaker blijf bij je leest, luidt het aloude gezegde. Verdoe je kostbare tijd daarom niet met het zoeken naar oplossingen, maar steek je energie in je onderneming en laat de ICT zorgeloos aan experts over.

Auteur

Paul van der Velde