Waarom moet jij naar SXSW?

Pakkende pitch en goede voorbereiding

01 december 2017

Ooit al eens de ambitie gehad om je bedrijf in Amerika te lanceren? Om de volgende redenen kan festival SXSW in Austin (Texas) voor jouw bedrijf de ideale springplank zijn.

Sinds 1987 vindt elk jaar in maart het South by South West Festival (SXSW) plaats in Austin, Texas. Sindsdien is het uitgegroeid tot een reusachtig creatief festival, met conferenties en aandacht voor film en vooral muziek. Het is met ruim 2000 acts zelfs het grootste muziekfestival ter wereld.

Het onderdeel SXSW Interactive is een sterk groeiende internationale publiekstrekker. Ondernemers uit iedere hoek van de wereld presenteren zich daar aan dat internationale publiek, vol creatieve vakgenoten en vooral ook heel veel grote en kleinere partijen die zoeken naar de nieuwste en spannendste technieken op het gebied van interactiviteit. Alle ogen zijn bijvoorbeeld gericht op nieuwe technieken rond virtual en augmented reality. 

Welke kansen liggen er?

Met een speciaal Nederlands paviljoen heeft hip en creatief ondernemend Nederland zich verenigd op SXSW. Prins Constantijn, die zich met StartupDelta internationaal hard maakt voor de kansen van de Nederlandse startup scene, is het boegbeeld van de Nederlandse 'missie'. Weet je je als creatief ondernemer dus aan te sluiten, dan worden dankzij de prins makkelijker deuren geopend.

Een goede presentatie houden

De groep van Nederlandse bedrijven krijgt bovendien heel veel professionele aandacht om zich optimaal te kunnen presenteren. IJzersterke voorbereiding maakt daar deel van uit. Weet jij je als creatief ondernemer dus aan te sluiten op SXSW, dan worden je sterke punten optimaal opgepoetst. 

Niet alleen hippe internetbedrijven zijn overigens welkom. Zo heeft ook het bedrijf Minibrew er gepitcht, in de hoop met zijn minibrouwerij de aandacht van Amerikaanse investeerders te trekken. Andere gevestigde namen zijn Essent, Gazelle en AkzoNobel.

Voorbereiding van je pitch

Voordat je deze eerste spannen zet op weg naar internationaal ondernemen, zorg je sowieso voor een goede voorbereiding op je pitch, een indrukwekkende presentatie maar bijvoobeeld ook het meenemen van engelstalige visitekaartjes.

Wie daar op SXSW in slaagt, heeft de deur naar Amerikaans of zelfs wereldwijd succes een flink stuk verder opengezet. 

Auteur

Frank van Rutten