Nooit meer moe met lichttherapie-bril Ayo

Geef je energieniveau een boost

05 september 2017

Als ondernemer heb je het vaak druk, erg druk. Vroeg gaan slapen schiet er dan nog wel eens bij in, want je wil toch dat ene mailtje nog typen of die ene factuur versturen. De hypermoderne lichttherapie-bril Ayo helpt je om je bioritme te optimaliseren en je energieniveau een boost te geven.

Whitepaper 'Eerste hulp bij gezondheid op de werkvloer'

De bril geeft een speciaal soort blauw licht, dit onderdrukt de productie van het hormoon melatonine. Melatonine is een belangrijk hormoon dat je bioritme regelt. Deze stof zorgt ervoor dat je je slaperig voelt. Melatonine wordt onderdrukt door licht, overdag is het dus veel minder aanwezig dan 's nachts. Als het donker wordt, krijgt melatonine weer de overhand en voel je je slaperig. Opvallend is dat de productie van melatonine extra goed wordt onderdrukt door blauw licht. Van dit licht wordt dan ook gebruik gemaakt in de lichttherapie-bril Ayo.

Het blauwe licht is hetzelfde licht wat je beeldscherm ook uitstraalt waardoor je niet kunt slapen. Mocht je dus 's ochtends opstartproblemen hebben? Zet dan de bril op je neus! Bij Ayo-bril hoort ook een app. Deze app monitort je dagpatroon en slaapwaakritme. Zo berekent hij de juiste therapeutische dosis blauw licht.  De Ayo is sinds kort te bestellen en kost 300 euro.

Jetlags zijn verleden tijd

Voel jij je ook altijd zo belabberd als je lang in het vliegtuig hebt gezeten? Zelfs hiervoor heeft de app een oplossing. Ayo rekent namelijk het juiste lichtschema uit om je biologische klok te laten overschakelen op reisbestemming. Daarmee voorkom je jetlag.

Auteur

Pauline Veenstra

Als freelance copywriter schrijf ik voor veel verschillende ondernemersplatforms, waaronder MKBSD. Ik vind het ontzettend leuk om de verhalen van ondernemers vast te leggen, het starten van een eigen bedrijf is immers een groot avontuur! Verder houd ik ervan om complexe thema’s als financiering en belastingzaken uit te leggen op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Zo hoop ik jouw leven als ondernemer net wat gemakkelijker te maken.