Zo simpel is het om te besparen op de kosten van kantoorruimte

Advertorial

06 juni 2017 2 minuten

Natuurlijk, wat is er mooier dan op de Amsterdamse Zuidas kantoorruimte huren, het zakendistrict van Nederland? Of hoe fantastisch is het om op een bruisende centrumlocatie in een grote stad als Rotterdam, Den Haag of Utrecht een kantoor te huren? Allemaal top, maar wel erg prijzig. In dit artikel willen we uitleggen hoe je, door slimme alternatieven te kiezen, flink kunt besparen op de huurkosten.

Huren op de Amsterdamse Zuidas of Amsterdam Zuidoost? De huurprijzen verschillen enorm

Om dit even toe te lichten: voor een kantoorruimte op de Zuidas betaal je €300,- tot €400,- per vierkante meter per jaar. Schuif je iets op naar Amsterdam Zuidoost, dan zijn de prijzen al flink lager. Daar betaal je tussen de €135,- en €180,- per vierkante meter per jaar. Een kantoorkamer voor twee personen op de Zuidas kost tussen de €1500,- en €1800,- per maand, terwijl je in Amsterdam Zuidoost ‘slechts’ €600,- tot €800,- voor een zelfde soort ruimte betaalt. Voor de snelle rekenaars… Inderdaad, Zuidoost is ongeveer 50% goedkoper. In het nabijgelegen Amstelveen zijn de prijzen nog lager. Kun je nagaan hoe bepalend de locatie is voor het huren van kantoorruimte.

Toch de Zuidas of ga je voor een goedkoper alternatief?

Door jezelf onderstaande drie vragen te stellen, kom je erachter of het noodzakelijk is voor jouw bedrijf om kantoor te houden op de Amsterdamse Zuidas.

  • Is jouw onderneming werkzaam in één van de volgende branches: law & enforcement, recruitment & headhunting of de investment & funding?

  • Zitten je klanten en zakenrelaties hoofdzakelijk op de Zuidas?

  • Ben je bereid om een (zeer) hoge huurprijs te betalen voor een kantoor?

Beantwoord je alle drie de vragen met een ‘nee’? Dan adviseren wij om te kijken naar goed bereikbare alternatieven voor de Amsterdamse Zuidas. Amsterdam Zuidoost is zowel per openbaar vervoer als per eigen vervoer uitstekend bereikbaar, bijvoorbeeld door de ligging nabij treinstation Bijlmer Arena en de snelwegen A2 en A9. Hetzelfde geldt voor Amstelveen, dat met name met de metro en via de snelweg A9 goed toegankelijk is.

Zoek je geen kantoorruimte in Amsterdam, maar in Rotterdam, Den Haag of Utrecht?

Dit soort alternatieven zijn er natuurlijk ook voor andere grote steden in ons land, zoals Rotterdam, Den Haag of Utrecht. Rotterdam Alexander begint op te leven de laatste jaren, maar de huurprijs ligt daar nog steeds veel lager dan in hartje Rotterdam. En dat terwijl de bereikbaarheid in Rotterdam Alexander perfect is met een treinstation en nabijgelegen snelwegen. Een ander alternatief voor een kantoor huren in Rotterdam? Capelle aan den IJssel, ook goed te bereiken. Goedkopere alternatieven voor Den Haag zijn Rijswijk en Zoetermeer, kies voor Nieuwegein als alternatief voor Utrecht.