Subsidienieuws: programma Erfgoed van de Oorlog eind juni van start

15 december 2009 1 minuten

Eind juni is het subsidiekader voor het programma Erfgoed van de Oorlog gereed. Het programma richt zich naast behoud van erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog ook op het toegankelijk maken daarvan of het gebruik van materialen voor publiekstoepassing. Op woensdag 20 juni vindt er een startbijeenkomst plaats.

Alleen organisaties en instellingen kunnen subsidie aanvragen, particulieren niet. Het programma richt zich op een zo breed mogelijk publiek. Wel worden aparte doelgroepen onderscheiden: oorlogsgetroffenen, hun nabestaanden en andere burgers die hun eigen (familie)geschiedenis willen onderzoeken; scholieren, hun ouders en docenten, de wetenschap en media.

Er is subsidie mogelijk voor de bewerking van de volgende materialen: voorwerpen/driedimensionale objecten, foto’s, beeld- en geluidsmateriaal, persoonlijke verzamelingen, drukwerk, archieven, monumenten en gedenktekens en persoonlijke getuigenissen.

Op woensdag 20 juni is er een startbijeenkomst in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Tijdens de bijeenkomst worden de criteria voor subsidie bekendgemaakt. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden.

Meer informatie is te vinden op: http://www.minvws.nl/nieuwsbrieven/ohw/2007/nieuwsbrief-erfgoed-2.asp.

Auteur

Onno Bieleman