Subsidienieuws: steun voor bevordering vertoningsmogelijkheden artistieke film

15 december 2009 1 minuten

Het Nederlands Fonds voor de Film (FNF) stelt per jaar € 100.000 beschikbaar om de vertoningsmogelijkheden van artistieke films te bevorderen. Filmtheaters, bioscopen en arthouses kunnen via prolongatiebonussen en publiciteitsbijdragen de vertoningsmogelijkheden en daarmee het publieksbereik van Nederlandse artistieke films met een lengte van ten minste 70 minuten vergroten.

Een film komt voor subsidie in aanmerking indien deze in première gaat op ten minste vijf en ten hoogste twintig schermen. Het eerste roulement bedraagt 28 dagen vanaf premièredatum en wordt vertoond in een zaal met ten minste 70 zitplaatsen. Het tweede roulement bedraagt 21 dagen aansluitend op het eerste roulement en wordt vertoond in een zaal met ten minste 50 zitplaatsen.

Een vertoner van de film in het eerste roulement ontvangt een prolongatiebonus van ten hoogste € 500 per week indien de film gedurende de tweede tot en met de vierde week wordt vertoond. Voor aanvullende kosten van een lokale publiciteitscampagne is € 1000 tegemoetkoming beschikbaar. Een vertoner van de film in het tweede roulement ontvangt een prolongatiebonus van ten hoogste € 500 per week indien de film gedurende de tweede en derde werk wordt vertoond. Voor aanvullende kosten van een lokale publiciteitscampagne is € 500 tegemoetkoming beschikbaar.

Voor de kosten van landelijke promotie en marketing is per film maximaal € 20.000 beschikbaar.

Auteur

Onno Bieleman