Gratis opruimsoftware CCleaner gehackt

Gegevens miljoenen gedupeerden op straat
Maak jij ook gebruik van CCleaner en heb je het programma gedownload of geüpdate tussen 15 augustus en 12 september 2017? Zorg dan dat je onmiddellijk de volledige inhoud van je computer wist.
Heb jij je cyber security al op orde?
Klik hier
Download hier het whitepaper over cybersecurity
Lees verder
Alle gebruikers die het product in deze periode gedownload, of hun oudere versie geüpdate hebben, zijn de dupe. Naar schatting zijn dit er ongeveer 2,3 miljoen.
 

Hoe werkt het?

Waarschijnlijk heb je tot nu toe helemaal niks gemerkt van de hack. De criminelen hebben namelijk een stukje software toegevoegd aan het programma. Hiermee krijgen ze direct toegang tot je computer en andere systemen op je netwerk. Zo kunnen ze eenvoudig bij gevoelige persoonlijke data en inloggegevens. Niet alleen kunnen ze bij je verschillende accounts inloggen, ze kunnen zelfs bij je bankrekening.

 

Hoe lost je het op?

Vermoed je dat je bent geïnfecteerd met deze kwaadaardige software? Dan bestaat er helaas maar een remedie. Het is noodzakelijk om al je bestanden en software te wissen en opnieuw te installeren/een back-up van voor 15 augustus 2017 te laden. Doe dit grondig, anders is de kans groot dat er nog delen van de software achterblijven.


Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres - kantoor Agency No9:
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten