Hoe houd ik mijn werkplek koel op warme dagen?

Tips en trucs om het koel te houden op kantoor

02 september 2019

Tropische temperaturen en de felle zomerzon drijven het aantal graden op je werkplek in no time naar een hoogtepunt. Hoewel onderzoek uitwijst dat vrouwen productiever zijn bij hogere temperaturen, leidt een te warm kantoor juist tot onderproductie. Hoe houd je met deze hitte je werkplek - en dus je hoofd - koel?

Energiebesparende maatregelen 2019

Installeer een airco

De meest eenvoudige oplossing is het aanschaffen van een airco. Deze verkoelende apparaten heb je in allerlei maten, energielabels en vermogens. Het is belangrijk om uit te (laten) rekenen hoe groot de ruimte is die je wilt koelen, zodat je daar het model airco bij kunt vinden die dat - zo energiezuinig mogelijk - aankan. Geen geld voor een airco? Maak er dan eenvoudig zelf een

Zoek een werkplek met airco

Kun je geen airco installeren of wil je geen geknoei met waterflessen en ventilatoren? Kijk dan eens of je je werkplek kunt verplaatsen. Het helpt al om niet achter een raam in de felle zon te zitten. Er zijn genoeg openbare gebouwen, flexwerk kantoren en horecagelegenheden die airco hebben en waar je je laptop zo kunt openklappen.

Ga buiten werken

Natuurlijk kun je ook buiten werken. WIst je bijvoorbeeld dat één grote boom net zoveel verkoeling brengt als tien airco’s? De schaduw en het feit dat bomen ‘transpireren’ zorgen voor een aangename koelte. Daarnaast is het ook nog eens rustgevender om in de natuur te werken. Kun je aan een meer of (in de schaduw) aan de zee plaatsnemen, dan brengt dat de temperatuur nog verder omlaag!

Drink warme drankjes

Met warm weer ben je geneigd om ijskoude drankjes te drinken, het liefst nog met extra ijsblokjes. Daardoor daalt echter je kerntemperatuur en krijgt je lichaam het signaal om ‘de interne verwarming’ juist aan te zetten. Drink je warme dranken, dan werkt het precies omgekeerd: je lijf gaat automatisch extra verkoelen. Bewaar de Frappucino dus maar voor de winter!

Toch liever in de zon werken?

Snap je de tropische ophef niet en geniet je juist van de zomerse warmte? Check dan eens deze tips om te werken in de zon!