MKB-Nederland pleit voor verdere verruiming werktijdverkorting

Verruiming die Donner vandaag bekend maakte volstaat niet

16 december 2009 1 minuten

De 1 à 2 weken extra tijd die minister Donner ondernemers geeft om werktijdverkorting voor hun werknemers aan te vragen, schiet volgens MKB-Nederland nog te kort.

Volgens beleidsmedewerker Ton Schoenmaeckers van MKB-Nederland moeten ondernemers die later dan januari in de financiële problemen komen en aan de voorwaarden voldoen, ook gebruiken kunnen maken van de regeling. Dit zei Schoenmaeckers vandaag op BNR-Radio.

Donner wil ondernemers twee weken langer de tijd geven om gebruik te maken van de regeling werktijdverkorting. De minister wil de regeling, die eigenlijk op 1 januari zou sluiten, verruimen omdat veel bedrijven er pas tegen die tijd voor in aanmerking komen.

Volgens Schoenmaeckers is het goed dat Donner flexibel omgaat met de termijnen die hij zelf heeft gesteld. Hij vraagt zich echter af waarom er een tijdlimiet is gesteld aan de regeling. “De minister heeft €200 miljoen beschikbaar waarvan tot nu toe tien procent is benut. Waarom zou een bedrijf dat aan de voorwaarden voldoet niet in maart of nog later een beroep op de regeling kunnen doen?”, aldus Schoenmaeckers.

MKB-Nederland wil dat de minister nog eens kritisch kijkt naar de tijdlimiet en deze verder oprekt voor bedrijven die later te maken krijgen met de gevolgen van de kredietcrisis.

Luister hier naar het gehele interview met Ton Schoenmaeckers.

Bron MKB-Nederland