Handboek voor de ZZP'er - Arjan Dasselaar

BOEKRECENSIE WEEK 9

24 februari 2010 1 minuten

Het bestaan als ZZP'er is populair. Honderdduizenden Nederlanders kozen reeds voor deze bedrijfsvorm, en er komen er steeds meer bij. Reden voor Arjan Dasselaar om het 'Handboek voor de ZZP'er' te schrijven. Het belooft een nuttig en inspirerend boek te zijn dat je de weg wijst in de jungle van fiscale regelgeving, administratieve verplichtingen en aansprakelijkheidsvalkuilen.

Het Handboek voor de ZZP'er is opgebouwd uit diverse hoofdstukken die bij een thema passen. Lekker overzichtelijk. Het leest vlot en makkelijk en het boek is in begrijpelijke taal geschreven.

Het boek begint leuk: met een mini-ondernemerschapstest: Denkt u al als ondernemer? De vragen, die soms niets met ondernemen te maken lijken te hebben, worden daarna uitgebreid besproken.

Wat het boek nog het leukst maakt, is dat de auteur zelf een aantal jaren geleden de overstap maakte van het werken in loondienst naar het zelfstandig ondernemerschap. Arjan Dasselaar was eigenlijk aardig op weg met zijn carriere in het bedrijfsleven. Hij werkte bij het opinieweekblad Elsevier, maar het bedrijf voorzag niet in zijn verzoek om zeven maanden onbetaald verlof op te nemen. Daarom nam hij ontslag, met het idee om bij terugkeer een nieuw contract te tekenen.

Dat contract kwam er nooit. Tijdens zijn rondreis ontdekte Dasselaar de voordelen van een baan als zelfstandige. Inmiddels werkt hij al zeven jaar voor zichzelf. Dit is duidelijk te merken aan de schrijfstijl van het boek. Af en toe staan er leuke anekdotes en grappige zinnetjes tussen de informatieve teksten die het boek tot een prettig leesbaar geheel maken.

Eindoordeel

Een echte aanrader voor de startende ZZP'er. Allerlei vragen die maar in je op zouden kunnen komen, worden in dit boek op een speelse manier behandeld en duidelijk beantwoord.

Dit boek is helaas tijdelijk niet leverbaar