Wat onderneem jij op het sportveld?

Bedrijfssport nuttig voor je lichaam en je netwerk

09 juni 2009 2 minuten

MKB Servicedeskdirecteur Willem Overbosch staat om de week fanatiek met een hockeystick in zijn hand voor een potje bedrijfshockey met een MKB-team. ‘Weer gescoord’, doet hij de volgende dag trots tegen zijn werknemers. Wat doe jij om je conditie op peil te houden?

Zittend op een stoel voer je telefoongesprekken, typ je je stukken uit en worden de koppen koffie – met een beetje geluk – voor je neus neergezet. Bewegen doe je meestal weinig op een werkdag, hoe druk je het ook hebt. ‘Druk zijn’ doen ondernemers vaak zittend en rijdend. Tijd om daar iets aan te doen. Wat dacht je ervan om een bedrijfssport uit te kiezen die bij je past? Behalve gezond is het ook nog eens een fijne manier van netwerken.

Fierljeppen tot bowlen

Badminton, fietsen, kruisboogschieten, mountainbiken, squash, tennis, Nordic Walking, roeien: een kleine greep uit het aanbod. Dus met de smoes ‘die sport past niet bij me’, kom je niet ver. Waarom zou je je er ook onderuit praten? Sport maakt je beter weerbaar tegen ziekten en zorgt dat je de drukte van de dag even van je af kunt zetten. Krijg je met je eigen bedrijf geen volledig team bij elkaar? Geen probleem, je kunt ook een bedrijfsteam opzetten met andere (zelfstandige) ondernemers. Zo is ook het hockeyteam van Willem Overbosch van MKB Servicedesk ontstaan: allerlei ondernemers die samen hebben besloten een team op te zetten. 

Netwerken

Behalve voor je conditie is sporten ook goed voor je contacten. Want ook op het sportveld kun je netwerken, met de andere ondernemers die op datzelfde veld of in dezelfde sportzaal hun conditie proberen op te vijzelen. Op die manier maak je op een veel lossere manier contact. Natuurlijk is netwerken op een borrel met een goed glas wijn in de hand nuttig. Maar de ene netwerkborrel lijkt op de vorige. En op de volgende. Probeer het daarom eens op het sportveld. In de eerste helft, de tweede helft of de derde helft - aan de bar - van de wedstrijd kun je sparren met ondernemers. Je leert hen op een andere, lossere manier kennen, wat het contact ongedwongen maakt. Een fijne basis voor een goed netwerkcontact!

Toernooi

Heb je de smaak van het sporten helemaal te pakken? Dan kun je met je team zelfs meedoen aan (internationale) toernooien. Wat dacht je van Het Europees Kampioenschap Bowlen voor bedrijfsteams? Zo krijgen die bedrijfsuitjes bij de plaatselijke bowlingbaan ineens een héél ander karakter.

Jouw mening

Vertel eens, hoe staat het er bij jou voor? Sport je buiten werktijd en welke sport past het beste bij je? Of zorg je dat je op een andere manier aan je beweging komt? En vind je sporten een goede manier van netwerken of heb je een andere goede manier van netwerken in je vrije tijd gevonden? Laat het hieronder weten!