'Mijn vrouw en ik brainstormen graag tijdens vakanties'

De zomer door - Deel 5

15 juli 2009

Omdat hij samen met vier mensen een bedrijf runt, is het voor Pol Tummers gemakkelijk Colorbiketours ook tijdens vakanties te laten draaien. Belangrijk, bij een ondernemening die het van toeristen moet hebben. In het vijfde deel van onze zomerserie Pol aan het woord.

Pol Tummers is dit jaar samen met zijn vrouw en nog drie vrienden een onderneming begonnen: Colorbiketours. Hoe is dat, net je bedrijf in de steigers en dan al op vakantie?

Ga je überhaupt wel weg?

“Waarschijnlijk wel, maar er zijn wat omstandigheden thuis die voorgaan. Wat scheelt, is dat mijn vrouw Helmi en ik vorig jaar in Barcelona hebben gewoond. Daardoor zijn we uitgerust genoeg. Maar lukt het toch om onszelf vrij te plannen, dan gaan we een weekje naar Spanje met een camper en blijven we een tijdje slapen bij vrienden in Barcelona.”

En jullie ‘verse’ bedrijf dan?

“Colorbiketours is een samenwerking van vijf man, waarvan mijn vrouw en ik er twee zijn. Mijn vrouw Helmi en ik stemmen onze vakantie met de andere drie eigenaars af, zodat ons bedrijf altijd bereikbaar blijft. Sowieso hebben we webmail en een mobiele telefoon, dus áls het nodig is kunnen we overleggen. Belt er iemand en heb ik geen zin om mijn telefoon op te nemen, dan doe ik dat gewoon niet. Want eigenlijk geldt: als we op vakantie gaan, dan zijn we weg en liggen mijn activiteiten voor het bedrijf stil!”

Dus ontspannen lukt je wel?

“Volledig. Sowieso ben ik iemand die goed de knop kan omzetten en dingen los kan laten. Mijn vrouw en ik brainstormen wel op vakantie. We komen met ideeën, bespreken hoe het gaat met ons bedrijf. Maar dat voelt niet als een verplichting, we vinden het leuk en hebben de drang het bedrijf steeds iets mooier te maken. Op vakantie zijn we ook vrijer van geest en krijgen daardoor goede ideeën. Zonde om die te laten verstoffen!

Dus na je vakantie altijd vol inspiratie?

“Vakantie is bedoeld om bij te komen, te genieten en daarnaast mijn horizon te verbreden. In een leeg hoofd kan het meeste groeien! Die ideeën nemen we mee na de vakantie."

Geen vakantieplannen en inspiratie nodig? Lees dan de artikelen:

Ga je nog op vakantie en zoek je een inspirerend boek om met de ergste werkkriebels om te gaan? Lees dan het artikel:

Ook meedoen?

'De zomer door' is een reeks van MKB Servicedesk waarin ondernemers gedurende de zomerperiode vertellen hoe zij het aanpakken: het hebben van een eigen bedrijf én vakantie vieren. Vind je het leuk om mee te doen? Misschien kun je andere ondernemers inspireren! Mail daarvoor de redactie via redactie@mkbservicedesk.nl