Vakmanschap krijgt kwaliteitsimpuls

40 centra voor Innovatief Vakmanschap in de planning

23 maart 2010 1 minuten

Het bedrijfsleven gaat samen met mbo-instellingen 40 centra voor Innovatief Vakmanschap opzetten. Hierdoor krijgt het onderwijs een enorme kwaliteitsimpuls, stelt de Commissie Hermans.

De MBO Raad en het Platform Bèta Techniek vroeg de commissie een onafhankelijk advies uit te brengen over sectorinvesteringen in het technisch mbo. Maandagavond werd het sectorinvesteringsplan mbo 2011-2016 overhandigd door Loek Hermans aan Jeroen van der Meer (Platform Bèta Techniek) en Jan van Zijl (MBO Raad).

Niveau uitstralen

Volgens de commissie moeten de centra voor Innovatief Vakmanschap niveau uitstralen en zich daarin onderscheiden. Topdocenten en toptechnologie moeten zorgen voor getalenteerde studenten, die voor kwaliteit en inhoud kiezen. Vakmanschap is iets om trots op te zijn.

KwaliteitsverbeteringHet doel van deze nieuwe vorm van samenwerking tussen het bedrijfsleven, mbo en de regionale overheid is een duurzame kwaliteitsverhoging van het vakspecialisme. Beter onderwijs stimuleert het vestigingsklimaat voor bedrijven en bevordert innovatie en kennisuitwisseling.

Bron: MKB Nederland