Wie is verantwoordelijk voor de ergonomie van de werkplek thuis?

Thuiswerken en de arbo-wetgeving
Thuiswerken kan voor zowel de werknemer als de werkgever een hoop voordelen opleveren.Het is bij werken vanuit huis wel belangrijk om als werkgever aandacht aan de werkplek te schenken. Zo kun je gezondheidsklachten bij je personeel voorkomen.
Wie is verantwoordelijk?
Over het inrichten van de thuiswerkplek bestaat veel verwarring. Is de werknemer of de werkgever verantwoordelijk? Pas als je de werknemer verplicht om thuis te werken, ben je volgens de wetgeving verantwoordelijk voor een ergonomisch verantwoorde werkplek. Als het een vrije keus is voor de werknemer om thuis te werken, is de werkgever hiervoor dus niet verantwoordelijk.
 
Eisen aan de thuiswerkplek
Sinds 1 november 1994 valt thuiswerk onder de ARBO-wet. Zo stelt de ARBO-wet eisen aan de werkplek waar de werknemer het thuiswerk uitvoert. De ARBO-norm geldt voor werkplekken waar medewerkers langer dan twee uur werken. Een goede thuiswerkplek betekent dat medewerkers ook thuis hun computerwerk in een gezonde werkhouding kunnen uitvoeren. Hierdoor is de kans op gezondheidsklachten aan rug, nek, schouder, arm, pols en hand kleiner.
Ergonomische eisen voor de werkplek zijn voor de stoel, de tafel, het beeldscherm, het toetsenbord, de muis, de verlichting en een voetensteunvlak. Als een werknemer veel papierwerk moet lezen, is een documenthouder volgens de ARBO-norm ook verplicht.
 
Apparatuur en meubilair beschikbaar stellen
Als werkgever is het belangrijk om na te gaan wat de ergonomische kwaliteit is van de thuiswerkplek. Als de thuiswerkplek van de medewerker niet aan de ergonomische eisen voldoet dan kan je als werkgever apparatuur en/of meubilair ter beschikking stellen.
Let op: Het inrichten van een ergonomische werkplek kost €2000,- tot €3500,-. Als je medewerker thuis al een goede werkplek heeft dan hoef je als bedrijf uiteraard geen computer of meubilair meer ter beschikking te stellen voor de thuiswerkplek.
 
Tips
Stel een checklist op en vraag je medewerker deze te gebruiken om de thuiswerkplek te beoordelen. Op deze manier kun je nagaan of de werkplek voldoet aan de ergonomische eisen voldoet. Laat de medewerker eventueel een foto van zijn werkplek maken, zodat je als werkgever kunt beoordelen welke aanpassingen nodig zijn.  

Een rondje mobiel werken

10 vragen in 10 minuten
Het nieuwe werken, hoe doen andere ondernemers dat? Drie doorgewinterde mobiele werkers beantwoorden tien vragen over dit onderwerp.
een-rondje-mobiel-werken-21113131644.png

In de bus bij 7 causes

Marketing concept bureau 7 causes heeft mobiel werken wel heel letterlijk genomen.
in-bus-bij-causes-21113131759.png

Thuis werken of toch maar niet?

Gemis aan interactie met collega’s blijkt groot obstakel voor personeel
Heb je er wel eens aan gedacht om je personeel thuis te laten werken? Dikke kans dat zij liever toch naar kantoor komen, omdat ze het contact met...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten