Mobiel werken doe je zo

Tips voor werkgevers en werknemers om slimmer te werken

01 december 2010 2 minuten

Vandaag stond je weer eens in de file. Slecht voor je portemonnee (want: tijd is geld) en slecht voor je humeur. Kan dat niet slimmer? Nou en of. Het Offensief Bereikbaarheid heeft tips voor jou en voor je werknemers.

De een noemt het mobiel werken, de ander slimmer werken en ook Het Nieuwe Werken is een veelgehoorde term. Maar eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer: flexibeler met je tijd en werkplek omgaan. Dankzij de huidige technologische hulpmiddelen ben je niet meer aan je vaste werkplek gekluisterd, maar kun je ook in de trein, thuis of op een flexibele werkplek werken. 

Strijd tegen de files

Het Offensief Bereikbaarheid focust zich vooral op de stadsregio Arnhem en Nijmegen. Maar de voordelen die daar gelden, gelden natuurlijk in heel Nederland. Zo bespaart elke mobiele werkgever op vervoer- en parkeerkosten, tijd en het aantal werkplekken. Dat heeft als resultaat dat je werknemers productiever zijn, zich minder vaak ziek melden en een betere balans vinden tussen werk en privé. 

Besparen op vervoerskosten

Als jij en je werknemers slimmer gaan reizen, kun je een hoop op je vervoerskosten besparen.

  • Stimuleer ze bijvoorbeeld om eens op de fiets naar het werk te komen, als dat haalbaar is.

  • Zorg voor genoeg fiets- en scooterstallingen, koop of lease (elektrische) bedrijfsfietsen en sluit een collectieve verzekering af voor je medewerkers.

  • Ook de trein is een voordelige manier van reizen. Wist je dat een eerste klas-treinkilometer maar €0,17 kost? Dat is goedkoper dan een autokilometervergoeding van €0,28 (of zelfs €0,40 bij een lease-auto). 

  • Bovendien kun je in de trein ook aan het werk. Plug een USB modem in je laptop en je kan het internet op. 

Op de website van Offensief Bereikbaarheid vind je nog meer tips om slimmer te kunnen werken.