Wel of geen vorst-WW?

Ondernemersrisico met mate

27 december 2010

De een noemt het ondernemersrisico, de ander onvoorziene winterse omstandigheden. Met deze vroege koude winter en een nasleep van de economische crisis is het voor bouwvakkers en schilders lastig om de financiële lasten te dragen. Onder andere de Fosag pleit voor terugkeer van de vorst-WW.

Een aantal jaar geleden werd de collectieve regeling die de schade voor ondernemers vanwege streng winterweer moest beperken, afgeschaft. Dit omdat er te weinig draagvlak voor was. Nu is het een ondernemersrisico, dat weliswaar te verzekeren valt. Schildersorganisatie Fosag vindt het onverantwoord. Juist in deze tijden, waarin de economische situatie nog niet volledig optimaal is, moeten deze bedrijven worden ondersteund. Dit kan door middel van de vorst-WW, zoals die begin dit jaar ook in het leven werd geroepen. Ook de Aannemersfederatie Nederland pleit voor terugkeer van deze regeling.

Winters weer

Bij een gevoelstemperatuur van minder dan -6 graden, mogen bouwvakkers het buitenwerk staken als de werkgever geen beschermende maatregelen neemt tegen de kou. Die gevoelstemperatuur kwam deze maand af en toe zelfs onder de -15 , maar toch ontving FNV Bouw tientallen klachten van werknemers die van hun baas door moesten werken in de vrieskou. Uit angst dat de werknemers de dupe worden, wil de bond praten met de Fosag en andere betrokken partijen over de mogelijkheid om toch de vorst-WW weer in het leven te roepen. Toch roept de organisatie werknemers op om een vorstverletregeling op te stellen, zodat de sector niet elk jaar weer tegen hetzelfde probleem aanloopt.

Vorst-WW

Als je werknemers vanwege de kou niet kunnen werken (zogenoemd 'onwerkbaar weer'), moet je als werkgever toch het loon doorbetalen. Werknemers zijn dan wel verplicht om in die betaalde uren ander werk te doen, als je daarom vraagt. Denk dan bijvoorbeeld aan onderhoud of het volgen van een cursus of training. Met de vorst-WW kunnen werkgevers een WW-uitkering aanvragen voor hun personeel en ze toch in dienst houden. Zo gaat het niet ten koste van hun opgebouwde WW-rechten.