MKB-Nederland in actie tegen Bedrijvengidsonline.nl

25 juli 2011

MKB-Nederland heeft de bedrijven achter Bedrijvengidsonline.nl, Infosite bv en moedermaatschappij Website Services bv, een sommatiebrief gestuurd. Naar aanleiding van de brief gaan beide partijen nu met elkaar in gesprek.

In de sommatiebrief vroeg MKB-Nederland om:

  • Onmiddellijke staking van misleidende praktijken.

  • Schadeloosstelling van gedupeerden.

  • Binnen korte termijn te reageren op de sommatiebrief.

De raadsheren van Infosite bv/Website Services bv hebben inmiddels aangegeven dat ze met MKB-Nederland in gesprek willen.

Juridische procedure Indien Infosite bv en Website Services bv niet ingaan op de uitnodiging om de klachten en problemen op adequate wijze te verhelpen, brengt MKB-Nederland de zaak voor de rechter. De feitelijke bewijzen voor de eerder genoemde, misleidende handelswijze zijn mede door de uitzending van Tros Opgelicht?! van 4 januari overweldigend.

Inzet van de procedure is dat Infosite bv/Website Services bv hun misleidende activiteiten staken en dat ondernemers die onder protest toch hebben betaald voor hun ‘dienstverlening’, schadeloos worden gesteld.

MKB-Nederland zal daarvoor een beroep doen op de reflexwerking van de Wet op de Oneerlijke Handelspraktijken. In deze wet staat uitdrukkelijk dat partijen, zoals Infosite bv en Website Services bv, zich schuldig maken aan een onrechtmatige daad indien zij een handelspraktijk verrichten die oneerlijk of misleidend is. Weliswaar geldt de betreffende regeling in de wet alleen voor consumenten, maar de rechter kan die ook van toepassing verklaren voor ondernemers. Dat is wat MKB-Nederland in de procedure zal vorderen.

Overigens probeert MKB-Nederland ook via de politieke lobby de werking van de Wet op de Oneerlijke Handelspraktijken te laten verbreden, maar een wetswijziging kan jaren duren. Bovendien hebben ondernemers die nu zijn gedupeerd daar niets aan, omdat een wetswijziging geen terugwerkende kracht heeft.

Waarom een klacht melden? Om haar - eventueel juridische - stappen kracht bij te zetten, wil MKB-Nederland zo veel mogelijk gedupeerden van Bedrijvengidsonline.nl bijeenbrengen en ‘meenemen’ in de mogelijke rechtszaak die zij gaat voeren. Het doel is dat al die ondernemers die van mening zijn dat zij onder valse voorwendselen hun handtekening hebben gezet of onder protest al hebben betaald, uiteindelijk schadeloos worden gesteld. Aan het ‘meedoen’ met deze zaak zijn voor hen geen kosten verbonden.

Bekijk hier de uitzending van dinsdag 4 januari 2011 van Tros Opgelicht?!, helemaal in het teken van acquisitiefraude. 

Bekijk de video in andere formaten.