Ondernemers geven kabinet 5,8

Ondernemers merken te weinig van beloofde plannen Mark Rutte

07 september 2011 1 minuten

Een mager zesje, dat is het rapportcijfer dat ondernemers over hebben voor het kabinet. Reden? Het niet nakomen van de belofte van het kabinet om gemeentelijke procedures en bureaucratie aan te pakken.

Waar ondernemers verder teleurgesteld in zijn, is de moeite die het hen kost om een opdracht van de overheid te krijgen. Dat blijkt onderzoek van D66 onder 774 ondernemers.

Heffing Kamer van Koophandel

Een derde punt waar ondernemers het niet mee eens zijn, is de verplichting om allerlei collectieve heffingen te moeten betalen. Denk daarbij aan de heffing van de Kamer van Koophandel. Aan deze laatste heffing komt gelukkig in 2013 een einde, zo besloot minister Verhagen van Econimische Zaken, Landbouw en Innovatie deze week.

D66 wil hoger rapportcijfer

Andere uitkomsten uit het onderzoek: Bijna 80% is het oneens met het ontslagrecht en 76% vindt dat het inhuren van buitenlands personeel ongehinderd moet blijven gebeuren. Om deze en andere punten waarop ondernemers ontevreden zijn, aan te pakken, komt D66 in het najaar met een ondernemersplan. "Want," vindt de partij, "een 5,8 is wel een heel magere score." De D66 wil ook de Aanbestedingswet veranderen om het voor kleine bedrijven makkelijker te maken om een overheidsopdracht te kunnen bemachtigen, om zo meer ruimte te creeëren voor innovatieve ondernemers."

Bron: NU.nl

Auteur

Lenneke Arts