Jacqueline Zuidweg wint Prix Veuve Clicquot

Onderscheiding voor internationaal zakenvrouw van het jaar

06 juni 2013

Jacqueline Zuidweg, directeur en eigenaar van Zuidweg & Partners BV, heeft de Prix Veuve Clicquot 2012 ontvangen. Een internationale onderscheiding voor succesvolle zakenvrouwen.

Eerste hulp bij internationaal ondernemen

De Prix Veuve Clicquot is in 1972 in het leven geroepen ter gelegenheid van het 200-jarige bestaan van het beroemde, gelijknamige champagnehuis. Sinds 1981 is de Prix Veuve Clicquot een gerenommeerd initiatief in Nederland. Dit jaar wordt de prijs al voor de 31ste keer uitgereikt. Minister Schultz van Haegen zal de prijs binnenkort overhandigen aan Jacqueline Zuidweg.

Eerbetoon

De zakenvrouw van het jaar verkiezing is een eerbetoon aan Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin, die in 1805 als 28-jarige weduwe de leiding kreeg over een klein champagnehuis en deze omdoopte tot Veuve Clicquot Ponsardin. Zij zette daarmee een hoogst ongebruikelijke stap aangezien de wijnwereld een mannenwereld was en bovendien een dame van goede komaf niet geacht werd zich met zaken te bemoeien. Maar met ijzeren wilskracht, uitstekende mensenkennis en zakelijke intuïtie leidde Madame Clicquot met verve en visie de onderneming en ontpopte zich als scherpzinnige, succesvolle zakenvrouw. Zij bracht met haar sprankelende persoonlijkheid en bruisende vitaliteit het champagnehuis tot grote bloei en bracht het internationale faam. Dankzij Madame Clicquot Ponsardin is Veuve Clicquot vandaag de dag nog steeds één van 's werelds meest beroemde champagnehuizen.

Kwaliteiten

De kwaliteiten en eigenschappen van Madame Clicquot Ponsardin - dynamisch, creatief, vernieuwend en met een grenzeloos doorzettingsvermogen - vormen nog steeds de basis bij de uitreiking van de Prix Veuve Clicquot. Iets waar Jacqueline Zuidweg het hoogst in scoorde volgens de gerenommeerde jury. Haar bedrijf, Zuidweg & Partners, is gespecialiseerd in het opzetten en uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige en landelijk beschikbare schuldhulpverlening aan ondernemers en ex-ondernemers. Onder leiding van Zuidweg is de onderneming uitgegroeid tot een florerend bedrijf, verdeeld over vijf vestigingen en werkzaam voor 160 gemeenten die de schuldhulpverlening voor het MKB mogelijk maakt.

Bron: www.veuve-clicquot.nl