Peiling: VVD populairste partij onder ZZP'ers

Eenderde stemt op VVD, D66 krijgt 13,6 procent van de stemmen

28 augustus 2012

De VVD is de populairste partij onder zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers). Dat blijkt uit onderzoek van zzp-platform Myler. De VVD krijgt de voorkeur van 32,1 procent van de ondervraagden. D66 komt als tweede partij uit de bus, met 13,6 procent van de stemmen.

Whitepaper Financiering: Waar let de bank op?

Bijna een derde van de zzp'ers (31,5 procent) heeft nog geen keuze gemaakt. Uit het onderzoek, onder bijna 2 duizend zelfstandigen, komt verder naar voren dat eigenaren van eenmanszaken het belangrijk vinden dat de pensioenopbouw beschermd wordt tegen faillissement. Het CDA komt hiermee op de proppen.

Naast de bescherming zouden collectieve pensioenfondsen en WIA toegankelijk moeten zijn voor zelfstandige ondernemers, zo vindt 69,3 procent. Dit maakt onderdeel uit van de verkiezingsprogramma’s van verschillende politieke partijen.

Opdrachtgevers

De zzp’ers zijn het helemaal niet eens met de plannen van de SP om opdrachtgevers verplichte arbeidsongeschiktheid- en pensioenpremies op te leggen. Ook het idee van GroenLinks om verzekering tegen arbeidsongeschiktheid en ziekte voor zelfstandigen een vereiste te maken, stuit op weerstand.

Wat kies jij?

Welke partij is voor jouw onderneming het beste? Vul de ondernemerswijzer in en kom erachter.

Bezoek onze verkiezingsdesk voor alles over de komende verkiezingen van 12 september.

Bekijk ook de verschillende standpunten van de belangrijkste politieke partijen met betrekking tot ondernemers. 

Bron: NuZakelijk