Biesheuvel: "De banenmotor moet nu weer op gang komen"

Voorzitter MKB-Nederland optimistisch over uitkomst verkiezingen

30 juli 2013 2 minuten

Met 41 zetels voor de VVD en 38 voor de PvdA is het bijna onontkomelijk dat beide partijen een coalitie gaan vormen. Wat betekent dit voor ondernemend Nederland? Hans Biesheuvel is optimistisch.

Hans Biesheuvel: "Dit is een goede uitkomst voor Nederland. Ik ben optimistisch en de komende weken zal moeten blijken of mijn optimisme terecht is."

Btw-verhoging Biesheuvel heeft in de afgelopen tijd met beide partijen veel en goed contact gehad en bij allebei een flinke drive gevoeld om door te gaan en Nederland weer naar een hoger niveau te tillen. "Ik ben erg blij dat de flanken weggedrukt zijn en twee verstandige partijen samen aan tafel gaan zitten." Toch liggen de standpunten van de VVD en de PvdA nogal uit elkaar. Zoals bijvoorbeeld over de lastenverzwaring voor ondernemers. Wat kunnen we verwachten? "Ik mag er toch van uitgaan dat de rede zegeviert", aldus Biesheuvel. "Ik heb Rutte gefeliciteerd met zijn overwinning en hem ook gezegd dat ik op hem reken als het aankomt op de ondernemersbelangen. Daarbij heb ik specifiek gevraagd om er voor te zorgen dat de btw-verhoging en de invoering van de forenzentaks van tafel gaan. We willen geen lastenverhogingen meer zoals de PvdA dat wil."

Banenmotor En de formatie, gaat MKB-Nederland daar nog invloed op uitoefenen? "We hebben voor de verkiezingen duidelijk aangegeven waar wij voor staan. Ongeacht wie er nu aan de formatietafel gaan plaatsnemen, ze mogen erop rekenen dat ik als belangbehartiger van de mkb-ondernemers met plezier nog eens onze plannen en visie duidelijk maak."

Groei economie Wat volgens Biesheuvel zeer hoog op de agenda van de formatie moet komen, is de groei van de Nederlandse economie. "Hoe gaan ze die groei op gang brengen en hoe krijgen we die banenmotor weer op gang, dat is waar het nu om draait."