Kees Zegers: "Second life zakendoen is de toekomst"

Oprichter NU.nl over de volgende stap in digitale revolutie
Hij is internetondernemer, miljonair, coach, spreker en investeerder, maar vooral bekend als oprichter van NU.nl: Kees Zegers. Tijdens het Exact Live-evenement in Ahoy Rotterdam gaf hij een inspirerende sessie voor ondernemers.
Virtueel zaken doen 
Volgens Zegers is virtueel zaken doen de volgende stap in de digitale revolutie. Zegers voorziet een wereld waarin echt en nep niet meer eenvoudig te onderscheiden is. "Over 15 jaar doen we massaal aan Quantum Computing, waarin we het leven real time kunnen kopiëren, een soort van paralel universum creeëren en doormiddel van holografische projecties op meerdere plekken tegelijk kunnen zijn. Net als in second life-games en zoals in de film Avatar hebben we dan een tweede realiteit waarin we leven, mensen ontmoeten en zaken doen."
 
Internet
Opvallend genoeg volgde er geen geroezemoes vanuit de zaal in Rotterdam. Zegers had immers net verteld dat 15 jaar geleden de meeste mensen geen idee hadden wat internet was, hoe een e-mail verstuurd kon worden en wat een mobiele telefoon was. Zegers: "Nu is het niet meer weg te denken."
 
Als jonge ondernemer stapte Zegers 15 jaar geleden dan ook een vak in dat de wereld nog amper kende. "Ik hoorde op het nieuws dat Adam Curry een internetbedrijf ging starten en dacht: huh, een internetbedrijf, wat is dat? Dat ga ik ook doen. Adam Curry is een slimme man, beste VJ van de wereld, daar moet wat in zitten." Samen met zakenpartner en techneut Sacha Prins begon Zegers het bedrijf Virtual Industries. "We gingen bedrijven langs om te vragen of zij een website wilden. Een website? Bijna overal moesten we eerst uitleggen wat internet was. Bij uitgeverij Kluwer zijn we drie keer langs geweest om uit te leggen wat internet was, hoe je een e-mail verstuurt en wat je aan een website had. Na het derde serieuze gesprek met de directie zeiden ze: doe ons maar een e-mailadres."
 
Succes
Inmiddels is Zegers een van de meest succesvolle internetondernemers van Nederland. Samen met de oprichters van ilse.nl richtte hij NU.nl op. Ook achter minder zichtbare bedrijven, zoals o.a. Netdirect (online adverteren), Tripolos Solutions (e-mailmarketing software) en AcceptEmail (digitale acceptgiro's), is Zegers betrokken als oprichter en/of mede-eigenaar.
 
Niet al zijn bedrijven waren even succesvol, maar via het ene bedrijf raakte hij toch vaak verzeild in andere winstgevende ondernemingen. Aan ondernemers geeft Zegers dan ook de tip: "Het is goed om als ondernemer iets te proberen. Te experimenteren. Ook al mislukt het. Er kan iets heel moois uit voort komen." 

Mkb blijft achter met mobiel ondernemen

80 procent van de ondernemers heeft géén mobiele strategie
Mobiel internet groeit hard in Nederland. Verwacht wordt dat over vijf jaar de bestedingen via smartphones ruim een miljard euro bedragen. Toch...

Big Content levert duurzaam resultaat

Combineer en verdiep vormen van content
Nuttige en actuele content op je website is van groot belang voor je vindbaarheid in zoekmachines (SEO). Maar hoe produceer je unieke content om grote...

De belangrijkste punten uit het regeerakkoord voor ondernemers in het MKB

Regeerakkoord rond: meer ruimte voor financiering en export
VVD en PvdA hebben een regeerakkoord. Er komt meer aandacht voor internationale handel, green deals en microkrediet wordt uitgebreid tot 150.000 euro....

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten