Annefrid Imenkamp eerste finalist verkiezing The Next Entrepreneur

Winnaar TNE regio Amsterdam bekend gemaakt in Beurs van Berlage

20 november 2012

Annefrid Imenkamp is met haar bedrijf CHOCSTAR als eerste doorgedrongen tot de finale van de The Next Entrepreneur 2012, de prijs voor de meest ambitieuze starter van MKB-Nederland en Rabobank.

Tijdens een bijeenkomst in de Beurs van Berlage in Amsterdam kreeg Annefrid Imenkamp zowel van de jury als van de driehonderd collega-ondernemers in de zaal de meeste stemmen. 

Beleving

Onder het motto ‘Life is too short to eat boring chocolate’ timmert de 31-jarige Imenkamp sinds januari 2011 aan de weg met CHOCSTAR. Bij deze online onderneming kunnen klanten naar eigen smaak chocolade laten maken. Zo is het mogelijk om verschillende kruiden, noten en fruit aan de basis-chocolade (Fairtrade) toe te voegen en ook eigen vormen te kiezen. Het gaat Imenkamp daarbij niet alleen om lekkere en eerlijke chocolade, maar ook om de ‘beleving’ die ze haar klanten wil bieden. De jonge ondernemer heeft aangegeven bij winst het prijzengeld (nu € 2.500, maar bij uiteindelijke winst € 15.000) in de ontwikkeling van een 3D-chocoladeprinter te willen investeren.

Onderscheidend concept

De Amsterdamse liet in de halve finale Jasper Oeberius Kapteijn (Moyee Coffee, Amstelveen), Harold Renkema (Care4More, Drachten) en de zusjes Rabia,Shirley en Shahnaaz Boedhoe (Lovelies, Almere) achter zich. “Imenkamp is hét voorbeeld van de nieuwe ondernemer”, zegt Fabian Nagtzaam (links), regiodirecteur van MKB-Nederland, namens de jury. Die bestond verder uit topondernemer Bernd Damme en Eric Traa, directeur markt van Rabobank Amsterdam. “Ze heeft een onderscheidend concept, waarmee ze zich vol enthousiasme richt op zowel de zakelijke als de particuliere markt.” Eric Traa voegt toe: “Haar manier van denken en ontwikkelen past volledig bij deze tijd. Ze weet de sociale media goed in te zetten als marketinginstrument en voegt beleving toe aan haar product. Daarbij is ze gedreven, vernieuwend, toekomstgericht en opereert planmatig. Een uitstekende kandidaat om de eerste Next Entrepreneur 2012 te worden.”

De verkiezing

The Next Entrepreneur 2012 is een gezamenlijk initiatief van MKB-Nederland en Rabobank. Met deze nieuwe verkiezing willen de twee organisaties ambitieuze, startende ondernemers stimuleren hun zakelijke droom te verwezenlijken; ondanks of misschien wel juist in deze economisch lastige tijden. Tussen april en september hebben zich ruim 3.500 startende ondernemers ingeschreven. Na diverse selectierondes is dat aantal teruggebracht tot de beste zestien. Deze zestien strijden tijdens vier evenementen om vier finaleplaatsen.

Over het evenement

Als onderdeel van de verkiezing organiseren MKB-Nederland en Rabobank Nederland deze maand vier inspirerende en actieve The Next Entrepreneur Evenementen voor startende ondernemers. De bijeenkomst in de Beurs van Berlage was de eerste in de reeks van vier. Aanwezigen krijgen gedurende een middag, in de vorm van workshops, concrete tips van specialisten, coaches en topondernemers om het beste uit henzelf en hun onderneming te halen.

Foto vlnr: Fabian Nagtzaam, Annefrid Imenkamp, Eric Traa