"Nu tijd om te zaaien in Brazilië"

Bolidt wil vloeren voor WK-stadions leveren

19 november 2012

Jane Vermaas reist namens kunststofspecialist Bolidt naar Brazilië in het kader van de economische handelsmissie Brazilië (18-23 november 2012). Na een paar succesvolle projecten in Brazilië wil wereldspeler Bolidt het land nu definitief veroveren.

Naam: Jane Vermaas

Bedrijf: Bolidt Synthetic Products & Systems

Functie: New Business Development

Vestigingen in: Nederland, België, VS

Product: Kunststofvloeren en kunststoftoepassingen

Tijd is rijp voor Brazilië

“Het is nu tijd om te zaaien in Brazilië”, zegt Jane Vermaas. “Brazilië is booming. De economische kansen zijn enorm. We zijn bezig in alle opkomende markten en Brazilië is met name nu aantrekkelijk met het komende wereldkampioenschap voetbal in gedachten.”

Voetbalstadions

In 2014 vindt het WK plaats in Brazilië en in 2016 de Olympische Spelen (in Rio de Janeiro). Bolidt, ervaren leverancier van vloeren voor grote stadions, ruikt kansen en gaat de mogelijkheden onderzoeken. Vermaas: “Wij willen vloeren leveren aan de WK-stadions en nu is het moment om daarover in gesprek te gaan. We leveren vloeren die ideaal zijn voor stadions. Ze zijn mechanisch zwaar belastbaar, slijtvast en zeer duurzaam Daarnaast kunnen we leveren in alle kleuren, vormen, designs en maten. Met groot het logo erin van het WK of van de voetbalclub, bijvoorbeeld. Alles kan. No limits.”

Geslaagde projecten

Bolidt maakte en legde eerder vloeren voor het Olympische zwemstadion van de Olympische Spelen van 2008 in Beijing en heeft ook in Brazilië al enkele succesvolle projecten achter de rug. “We hebben nog geen vaste partner in Brazilië, die onze vloeren verkoopt. De kracht van Bolidt is namelijk dat alles in-house ontwikkeld en geproduceerd wordt en we houden altijd de controle over de applicatie van onze vloeren. Wel hebben we al meerdere projecten gehad in Brazilië, waaronder het maken van een vloer voor een grote discotheek en enkele grote winkelcentra. We hebben al contacten met meerdere architecten die heel enthousiast zijn over onze vloeren.”

Import-tax

Naast een verkenning of er vloeren voor de Braziliaanse WK-stadions geleverd kunnen worden, heeft Vermaas nog een ander specifiek doel tijdens de missie naar Brazilië. “We willen weten hoe we om kunnen gaan met de hoge import-tax”, vertelt Vermaas. “We willen met name weten hoe andere grote bedrijven daarmee omgaan als zij leveren aan Brazilië.”

Videoblog

Tijdens de economische missie in Brazilië, houdt Jane Vermaas een videoblog bij, waarin ze dagelijks een update geeft van haar belevenissen. De video’s zijn vanaf 18 november te vinden in de special Brazilië.

Auteur

Raphael Klees