Dorien Dek is vierde finalist in The Next Entrepreneur verkiezing

Dorien met haar bedrijf Evou Sportswear naar de finale

05 december 2012

Dorien Dek is met haar bedrijf Evou Sportswear als vierde en laatstekandidaat doorgedrongen tot de finale van de The Next Entrepreneur 2012. Tijdens een grootse bijeenkomst in de Van Nelle Ontwerp Fabriek in Rotterdam kreeg zij zowel van de jury als van de 250 collega-ondernemers in de zaal de meeste stemmen.

Met haar eigen lijn in damessportkleding Evou wil Dorien Dek (27) uit Rotterdam uiteindelijk een merk neerzetten dat over de hele wereld bekend is en waarvan elke vrouw een item in haar kast wil hebben liggen. Ze richtte haar bedrijf Evou Sportswear op in februari van dit jaar. 

Passie voor sport

Met haar achtergrond in mode en haar passie voor sport zegt ze precies te weten wat vrouwen zoeken in sportkleding: functioneel maar ook mooi, vrouwelijk en flatteus. Dus geen korte shirtjes, maar juist langere die de buik en bovenbenen bedekken. En geen afgetrainde, gespierde vrouwen die haar kleding showen, omdat de meeste van haar klanten zich niet met hen zouden kunnen identificeren. Dek zegt met haar ontwerpen het gat te dichten tussen sportkleding en fashion. Haar bestverkochte product is een hardloopjurkje. En passant wil ze vrouwen die zo hun twijfels hebben nét dat zetje in de rug te geven om te gaan bewegen.

De Rotterdamse ondernemer liet in de halve finale Freena Eijffinger (Autitouch) uit Bergeijk, Sarah de Winter (A Cup of Cake) uit Breda en Stijn Peters (Dierenziekenhuis Eindhoven) uit Eindhoven achter zich.

Jury

“Dorien Dek is een hele gepassioneerde ondernemer en staat volledig achter haar product”, zegt Bob van Schaik, ondernemer en bestuurslid van MKB-Rotterdam namens de jury. Jan-Willem Vogels kantoordirecteur Rabobank Rotterdam voegt toe: “Dorien kent haar bedrijf tot in de puntjes en is bij alle bedrijfsprocessen betrokken. Ze heeft lef, focus en ambitie.” Reisondernemer Joost Romeijn maakte als derde lid de jury compleet.

Finale

Dorien Dek is de vierde en laatste finalist van The Next Entrepreneur 2012. Eerder wonnen Annefrid Imenkamp (CHOCSTAR), Erik Nicolai (New Day at Work) en Jos Jongenotter (Healthy Food Company) al de voorverkiezingen in resp. Amsterdam, Utrecht en Den Haag. De 4 finalisten strijden op 24 januari 2013 tijdens de grote finale om de titel The Next Entrepreneur.

De 4 finalisten strijden op 24 januari 2013 tijdens de grote finale om de titel The Next

Entrepreneur.