Subsidienieuws: subsidieregeling innovatievouchers open vanaf 21 februari

15 december 2009 1 minuten

SenterNovem meldt dat MKB-ondernemers met ingang van woensdag 21 februari 2007 weer aanvragen kunnen indienen voor de Subsidieregeling innovatievouchers (INNOVOUCHER). Ook dit jaar zijn er weer 3000 kleine vouchers à € 2500 en 3000 grote vouchers à € 7500 te verdelen.

Met een innovatievoucher kan een MKB-ondernemer alleen of samen met andere MKB-ondernemers een onderzoeksvraag uitzetten bij een publieke of private kennisinstelling. De kennisvraag moet toepassingsgericht zijn, zodat de MKB-ondernemer de verworven nieuwe technologie of technologische kennis kan inzetten voor de vernieuwing van een product, proces of dienst.

De verwachting is dat er net als afgelopen jaar gedurende het hele jaar voldoende vouchers beschikbaar zijn. Om optimaal gebruik te maken van de geldigheidsduur van een jaar adviseert SenterNovem daarom ook pas een voucher aan te vragen op het moment dat de aanvrager er één nodig heeft.

Overigens wijst SenterNovem erop dat aanvragen die vóór 21 februari 00.00 uur binnenkomen niet geldig zijn. Evenals aanvragen ingediend per fax of e-mail of bij een andere vestiging dan SenterNovem Den Haag.

Auteur

Onno Bieleman