Annefrid Immenkamp: "Ik focus niet op mijn concurrenten"

Finaliste The Next Entrepreneur verkiezing

18 januari 2013 2 minuten

Het zijn vooral haar familie en vrienden, die haar zenuwen op de proef stellen. ‘Die finale van The Next Entrepreneur, was dat niet ergens in januari?’ Allemaal leven ze mee met Annefrid Imenkamp van Chocstar en bekijken ze tot in detail de filmpjes van haar concurrenten, om Annefrids kansen in te schatten.

Zelf vind ik het lastig om mijn kansen in te schatten. De mensen die het dichtst bij me staan, hebben goed naar de concurrentie gekeken en zeggen dat ze allemaal interessant zijn en veel passie in zich hebben. De winst? Die kennen ze aan mij toe. Maar ze zijn natuurlijk niet helemáál objectief,” lacht Annefrid Imenkamp.

Goede voorbereiding

De ondernemer achter ‘chocoladefabriek 2.0’ Chocstar heeft zélf weinig tijd gehad om de kansen van de concurrentie in te schatten, vanwege de november- en decemberdrukte. “Nu heb ik alle tijd voor een goede voorbereiding. Niet té goed, want dat zorgde er in de halve finale voor dat mijn verhaal gefixeerd overkwam. Komend weekend oefen ik mijn verhaal nog één keer voor vrienden, maar eigenlijk kan er niks misgaan. Ik vertel graag over mijn bedrijf en ga uit van mijn eigen kracht.

Boodschap voor andere starters

De verkiezing heeft de chocoladekoningin zowel persoonlijk als zakelijk veel gebracht. “Dat mensen die er verstand van hebben, je de bevestiging geven dat je goed bezig bent, betekent veel. En hoe leuk is het dat andere ondernemers naar je toe komen om te zeggen dat je hen inspireert?!” Imenkamp wil behalve inspiratie, ook een boodschap aan startende ondernemers meegeven: “Geloof in je idee en geloof dat je het kan. Als je hard genoeg werkt en niet te lang stilstaat bij momenten waarop het even wat minder gaat, lúkt het je.

Op 24 januari strijden de vier finalisten om de titel The Next Entrepreneur 2012. Voorafgegaan door de beste The Next Entrepreneur inspiratiesessie van 2012 "Kennis delen is macht" van Martijn Aslander.

Het bijwonen van de finale is op basis van Invite Only, maar voor onze trouwe fans is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar gesteld. Stuur een mail naar info@thenextentrepreneur.nl als jij aanwezig wilt zijn. Wees er snel bij, want VOL=VOL.