Voorkom App Gap: blijf bij met mobiel werken

Bedrijven blijven achter met implementatie nieuwe technologie

12 juni 2017

Online samenwerken op tablet of mobiel is in opmars en de vraag naar mobiele applicaties groeit sterk. Toch zijn veel bedrijven nog te langzaam met de ontwikkeling en implementatie ervan voor medewerkers, klanten en partners.

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Door deze zogenoemde ‘App Gap’ lopen veel bedrijven kansen mis. Dat blijkt uit een onderzoek van Progress Software.

Gebruik mobiele apps

Ondanks dat medewerkers er al volop gebruik van maken, constateren de onderzoekers dat vooral grote ondernemingen te weinig haast maken met het ontwikkelen en implementeren van mobiele apps voor medewerkers, klanten en partners. Slechts 51 procent van de organisaties heeft interactie met medewerkers via mobiele apps en nog minder (45 procent) maakt gebruik van mobiele apps om te communiceren met klanten.

Bring Your Own Device (BYOD)

Van de zeshonderd ondervraagde ondernemingen heeft 95 procent te maken met medewerkers die gebruik maken van hun eigen mobiele apparaten (BYOD) en applicaties op het werk. Deze medewerkers zijn ervan overtuigd dat mobiele technologie een positieve bijdrage kan leveren aan het bedrijfsresultaat. Volgens 92 procent van de respondenten levert het gebruik van mobiele applicaties een concurrentievoordeel op. Organisaties die hun App Gap willen dichten moeten volgens het onderzoeksbureau dan ook risico’s onder ogen zien.

Risico: beveiliging

Volgens de respondenten zijn de belangrijkste risico’s bij het implementeren van strategieën om mobiel te werken; de beveiliging (54 procent), additionele investeringen (48 procent) en blijvend benodigde ondersteuning (47 procent). Meer dan de helft van de ondernemingen maakt zich zorgen over het feit dat ze niet de benodigde vaardigheden bezitten om een geschikte applicatie of applicatie-interface te ontwikkelen voor de verschillende mobiele applicaties en platformen.

Mobiliteit

Slechts een kwart van de ondervraagde IT-afdelingen heeft een begin gemaakt met het implementeren van een mobiliteitsproject. 42 procent van de ondervraagden geeft aan hier komend jaar mee aan de slag te gaan.

Auteur

Raphael Klees