Global Entrepreneurship Week

18 - 24 november 2013

25 november 2013 1 minuten

De Global Entrepreneurship Week is werelds grootste evenement voor en door ondernemers. Voor starters en voor reeds gevestigde ondernemers is dit een onmisbaar evenement.

In dit artikel

Van 18 tot 24 november 2013 vindt de Global Entrepreneurship Week (GEW) plaats. Door middel van lokale, nationale en internationale activiteten brengt de GEW in deze week scholieren, studenten en jonge ondernemers samen. Zo leren zij de ondernemer in zichzelf te ontdekken en worden de innovatieve ondernemers van morgen geboren.

Ideeën

De GEW is meer dan alleen een bewustwordingscampagne gesteund door wereldleiders en beroemde ondernemers. Het gaat over het losmaken van ideeën en het doen van wat er nodig is om die tot leven te brengen. Kansen pakken, risico’s nemen, problemen oplossen en creatief zijn. Het belang van netwerken en het leren van mislukking en succes. Denk groot, laat je stempel achter op de wereld.

‘Think outside the box’ en doe het goed(e)! De GEW biedt een kans om op een laagdrempelige manier jongeren te bereiken en hen kennis te laten maken met overheden, ondernemers en organisaties. Een actieve deelname aan Global Entrepreneurship Week, versterkt het imago in ondernemend Nederland!

De week in november is er om men te inspireren door lokaal, nationaal en wereldwijd activiteiten te organiseren om ondernemers te helpen bij het ontdekken van hun kansen als starter of als gevestigde ondernemer. De activiteiten zijn zeer uiteenlopend en daardoor ook geschikt voor iedereen.

Historie

Het evenement bestaat sinds 2008. Sindsdien is het gegroeid tot een evenement met 115 deelnemende landen met bijna 24.000 partners die meer dan 37.000 activiteiten organiseren. Er worden in totaal zo'n 7 miljoen mensen bereikt. Meer informatie vind je op de website.