"Mijn droom is bekend zijn in heel Nederland"

Interview met Marjo Jaspers

22 maart 2013 1 minuten

Vandaag spreken we een van de gebruikers van MKB Servicedesk over haar ondernemersdroom.

Naam: Marjo Jaspers

Bedrijfsnaam: Marjo Jaspers Advies en Training

Bedrijfsvorm: Eenmanszaak

Opgericht: 2011

Tip: "Zonder plannen kom je nergens."

Twee jaar geleden begon Marjo Jaspers haar eigen onderneming. Na 35 jaar ervaring bij andere organisaties was het tijd om haar kennis te delen als zelfstandige. Ze geeft nu trainingen, ondersteunt en adviseert bedrijven en individuen op het gebied van Human Resource Management (HRM) en personeel en organisatie (P&O).

Eigen schuld - Dikke bult?

"Een van de trainingen die ik geef, heet Blik op belonen", vertelt Marjo Jaspers. "Aan de hand van een eigen checklist krijg je antwoord op de vraag wat het beste beloningssysteem is voor jouw medewerkers. Je moet natuurlijk weten of de manier van prestaties belonen past bij je bedrijf, zonder verlies te draaien. In een andere training, Eigen schuld - Dikke bult?, help ik bedrijven en medewerkers met vat krijgen op financiën en het wegwerken van betalingsachterstanden."

Ondernemersdroom

Marjo Jaspers: "Mijn ondernemersdroom? Ik wil dat mijn organisatie en concept van training geven bekend wordt in heel Nederland. Ik wil elke dag trainingen geven. Het liefst met heel veel medewerkers, vanuit een virtueel kantoor. Naar de mensen toe en ze helpen in hun eigen dagelijkse praktijk."

Plannen maken

Wat betreft plannen maken is Marjo Jaspers een perfect voorbeeld voor ondernemers: "Zonder plannen maken kom je nergens. Ik heb een ondernemingsplan dat ik ieder jaar erbij pak en herzie. Daarnaast check ik iedere maand en soms zelfs iedere week hoe ik ervoor sta en of het tijd is om bij te sturen.

Auteur

Raphael Klees

Elke week probeer ik ondernemers in Nederland te inspireren en vooruit te helpen. Dat doe ik als redacteur en hoofdredacteur van verschillende zakelijke websites. Mijn doel is de informatie voor bedrijven zo helder en duidelijk mogelijk te maken. Daardoor kunnen ondernemers zich snel weer richten op hun bedrijfsvoering.