"Mijn droom is bekend zijn in heel Nederland"

Interview met 10.000ste MijnMKB'er Marjo Jaspers

22 maart 2013

Vandaag doorbrak het ondernemersplatform MijnMKB de magische grens van 10.000 gebruikers. De 10.000ste inschrijving gebeurde vanuit het Brabantse Best. Marjo Jaspers maakte daar haar eigen profiel aan. We vroegen haar naar haar ondernemersdroom.

Naam: Marjo Jaspers

Bedrijfsnaam: Marjo Jaspers Advies en Training

Bedrijfsvorm: Eenmanszaak

Opgericht: 2011

Bijzonder: 10.000ste MijnMKB'er

Tip: "Zonder plannen kom je nergens."

Twee jaar geleden begon Marjo Jaspers haar eigen onderneming. Na 35 jaar ervaring bij andere organisaties was het tijd om haar kennis te delen als zelfstandige. Ze geeft nu trainingen, ondersteunt en adviseert bedrijven en individuen op het gebied van Human Resource Management (HRM) en personeel en organisatie (P&O).

Eigen schuld - Dikke bult?

"Een van de trainingen die ik geef, heet Blik op belonen", vertelt Marjo Jaspers. "Aan de hand van een eigen checklist krijg je antwoord op de vraag wat het beste beloningssysteem is voor jouw medewerkers. Je moet natuurlijk weten of de manier van prestaties belonen past bij je bedrijf, zonder verlies te draaien. In een andere training, Eigen schuld - Dikke bult?, help ik bedrijven en medewerkers met vat krijgen op financiën en het wegwerken van betalingsachterstanden."

Ondernemersdroom

Op MijnMKB kan iedere ondernemer zijn of haar ondernemersdroom invullen en de vorderingen van het bedrijf makkelijk meten aan de hand van persoonlijke to-do's. Marjo Jaspers: "Mijn ondernemersdroom? Ik wil dat mijn organisatie en concept van training geven bekend wordt in heel Nederland. Ik wil elke dag trainingen geven. Het liefst met heel veel medewerkers, vanuit een virtueel kantoor. Naar de mensen toe en ze helpen in hun eigen dagelijkse praktijk."

Plannen maken

Wat betreft plannen maken is Marjo Jaspers een perfect voorbeeld voor ondernemers: "Zonder plannen maken kom je nergens. Ik heb een ondernemingsplan dat ik ieder jaar erbij pak en herzie. Daarnaast check ik iedere maand en soms zelfs iedere week hoe ik ervoor sta en of het tijd is om bij te sturen. Ik weet dat de tools en downloads in MijnMKB me kunnen helpen bij het realiseren van mijn plannen. Daar ben ik constant mee bezig. En ik vind het een grote eer dat ik de 10.000ste ondernemer ben met een eigen profiel in MijnMKB."

Auteur

Raphael Klees