Premier Mark Rutte bezoekt de MKBuzz

Rutte spreekt met ondernemers over hun hindernissen

16 april 2013

Premier Mark Rutte was donderdagmiddag aanwezig op de Week van de Ondernemer om ondernemers toe te spreken over de problemen die zij tegenkomen. Centraal stond de toegang tot financiering voor mkb-ondernemers.

De premier toonde zich zoals altijd optimistisch. "Als het sociaal akkoord er is, zal dat heel veel betekenen voor de Nederlandse economie. Daarnaast neemt de export toe. Hierdoor zullen ook bedrijfsinvesteringen en het consumentenvertrouwen stijgen. Nederland heeft alles in huis om sterker uit de crisis te komen."

Neem jongeren aan

Rutte riep de aanwezige ondernemers op internationaal te gaan ondernemen en vroeg de ondernemers stagiairs en jongeren aan te blijven nemen. "Het domste wat we nu kunnen doen, is bezuinigen op het opleiden van mensen. De vergrijzing neemt toe. Over een paar jaar komen we 170.000 mensen te kort, dus we kunnen jonge mensen nu niet werkloos laten zijn. Er moeten stageplekken zijn, en daar hebben we jullie voor nodig."

Daarnaast moeten ondernemers vooral doorgaan, vindt Rutte. "Kop in de wind, ook als het hard waait. Laten we er met zijn allen iets van maken en vooral in gesprek blijven." De premier ging daarna in gesprek met ondernemers Monique Ansink, Iris Wulffraat en Barend van Kessel.

Auteur

Marlou Visser