Best bekeken video's Week van de Ondernemer

De hoogtepunten uit de MKBuzz

15 april 2013 2 minuten

De MKBuzz stond de hele Week van de Ondernemer bij de entree van het Utrechtse Beatrixtheater. Met een geheel eigen programma aan uitzendingen voor en door ondernemers. In hangouts bespraken we de meest relevante trends. Welke video's zijn het best bekeken? De top 5.

1. Handelsmissie Brazilië - wat leverde het op?

De woensdag stond in het teken van internationaal ondernemen. MKB Servicedesk blikt met ondernemers Dirk Jan Kootstra, Robert Verhoeve en onderzoekers Mathijs Affourtit en Hans Peter Poelstra terug op de handelsmissie van november 2012 en spreekt over het ondernemingsklimaat in deze Zuid-Amerikaanse groei-economie.

2. Jong Ondernemen Pitch - S charger

Jonge ondernemers Marten Jan Boele en Joost Eggebeen van de S Charger vertellen over hun pas opgerichte bedrijf, demonstreren de innovatieve telefoonoplader die zij de markt op hebben gebracht en spreken over het belang van de stichting Jong Ondernemen.

3. Jong Ondernemen Pitch - Business in Progress

In dit filmpje vertellen jonge ondernemers Daniël ter Hee en Arjen Sanders van Business in Progress over de alcoholtest die zij hebben ontwikkeld. Hiermee kunnen automobilisten zelf testen of ze nog legaal achter het stuur mogen kruipen. Ook vertellen zij over starten en jong ondernemen.

4. Máxima in de MKBuzz

Opwinding in de MKBuzz: prinses Máxima komt even langs! Natuurlijk hebben we dit koninklijke bezoek gefilmd.

5. Storytelling en online ondernemen

Is storytelling nou een nieuwe manier van marketing of gewoon verhalen vertellen? Storyteller Erik Mathlener en kapper Bertus van het Rotterdamse Schorem Barbier vertellen over hun ervaringen.

Natuurlijk waren er meer hoogtepunten. Een kleine selectie elke dag:

  • Online ondernemen Dinsdag:

    Een kind opvoeden, dat doen we straks niet meer met kleurpotloden maar met Ipads. Deze en andere technologische ontwikkelingen kunnen we niet meer negeren, zo vertelt internetexpert Danny Mekic.

  • Internationaal ondernemen Woensdag:

    Terwijl de hangout over Polen op het punt van beginnen staat, loopt minister Lilianne Ploumen de bus binnen. Spontaan trapt ze het gesprek af over ondernemen in Polen en ondersteuning vanuit de Nederlandse ambassades.

  • Financiering Donderdag:

    Premier Mark Rutte bezoekt de MKBuzz. Niet alleen prinses Máxima, maar ook Mark Rutte loopt met MKB-Nederlandvoorzitter Hans Biesheuvel de MKBuzz in. Bekijk het filmpje van dit spontane bezoek.

Auteur

Marlou Visser